Niko Mikkolasta SaPKo saa menestyshaluisen ja tavoitteellisen pelaajan, joka on tottunut Kärpissä menestymään – "Toivottavasti pystyn tuomaan SaPKoon voittamisen kulttuuria"

Oulun Kärpissä puiolustaja voitti kerran C-nuorten SM-kultaa, kahdesti B-nuorten SM-kultaa ja kerran A-nuorten SM-hopeaa.

Suomen Jääkiekkoliitto

Viime kaudella Niko Mikkola palkittin kerran Mestiksen viikon pelaajana.
Viime kaudella Niko Mikkola palkittin kerran Mestiksen viikon pelaajana.

SaPKon tuorein pelaajahankinta, Rovaniemen Kiekon mestisjoukkueesta tullut puolustaja Niko Mikkola on tottunut juniorivuosinaan menestymään.

Oulun Kärpissä hän voitti kerran C-nuorten SM-kultaa, kahdesti B-nuorten SM-kultaa ja kerran A-nuorten SM-hopeaa.

– Toivottavasti pystyn tuomaan SaPKoon voittamisen kulttuuria. Pidän itseäni menestyshaluisena ja tavoitteellisena pelaajana, 23-vuotias Mikkola sanoo.

Oikea käsi alhaalla operoiva puolustaja on pelannut viimeiset kaksi kautta RoKissa 90 ottelua 36 tehopisteen arvoisesti.

Viime kaudella miehen saldo oli 5+22, jolla hän oli Mestiksen puolustajien pistepörssissä sijalla kolmetoista. SaPKon tehokkain pakki Juuso Walli jäi Mikkolasta kolmen tehopisteen päähän.

– Paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin pisteitä, mutta joukkueen etu edellä mennään aina, Mikkola sanoo.

Avauskausi RoKissa tuotti plusmiinus-tilastoon 22 maalia pakkasen puolelle jääneen lukeman. Tällä kaudella mies pääsi kaksi astetta plussalle.

– Pyrkimys olikin kehittää puolustuspelaamista. Hyökkäyspään taidot on olemassa, mutta puolustamista pitää parantaa jos aikoo jonain päivänä liigassa pelata. Sillä saralla mentiin oikeaan suuntaan. Armeijakin vähän sotki pelejä ekalla kaudella.

Sopimus SaPKon kanssa alkoi varmistua jo ennen Mestiksen runkosarjan päättymistä.

– Muutama peli taisi olla jäljellä, kun asiasta alettiin jutella. Kun paikkaa perinteikkäästä seurasta tarjottiin, niin ei kauan tarvinnut miettiä. SaPKosta olin kuullut pelkästään hyvää.

Mikkola aloitti viime syksynä tieto- ja viestintätekniikan opinnot Lapin ammattikorkeakoulussa.

Hyökkäyspään taidot on olemassa, mutta puolustamista pitää parantaa jos aikoo jonain päivänä liigassa pelata. — Niko Mikkola

– En ole vielä opon kanssa jutellut opintojen jatkosta, mutta pellaamista se ei tule haittamaan, Mikkola sanoo tutulla oululaismurteella.

Kesän Mikkola viettää Oulussa tutun porukan kanssa treenaten.

– Töihin en todennäköisesti mene, vaan keskityn harjoittelemaan ja viemään opintoja eteenpäin.

RoKista SaPKoon palaavan Eetu-Santeri Koivusen lisäksi pässilaumassa ei ole ainakaan tässä vaiheessa muita tuttuja, jos toinen Kärppien kasvatti Atte Karppinen jatkaa uraansa muualla.

SaPKossa Mikkola joutuu totuttelemaan uuteen pelinumeroon, sillä Raimo Turkulaisen 10 on yksi SaPKon jäädyttämistä numeroista.

– Kärpissä pelasin kakkosella. Ai sekin on jäädytetty. No katsotaan sitten minkä antavat, Mikkola kommentoi kun Paavo Tirkkosen pelinumero meni sivu suun.

Soila Puurtinen

Monta SaPKon pelipaitaa odottaa vielä kantajaansa, mutta joukkueenjohtaja Pekka Lindénin tuntien niiden sisään löytyy mitat täyttävät jääkiekkoilijat.
Monta SaPKon pelipaitaa odottaa vielä kantajaansa, mutta joukkueenjohtaja Pekka Lindénin tuntien niiden sisään löytyy mitat täyttävät jääkiekkoilijat.

SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindénin mukaan joukkueen rakentaminen on vallitsevissa olosuhteissa vähintään haastava tehtävä.

– Mestiksen ja seurojen taloudelliset tilanteet sekä sitoutuminen säästöihin ei ainakaan helpottanut urakkaa. Meilläkin oli sopimuksia tehtynä ennen kuin säästövelvoitteet tulivat. Reunaehtoja tulee lisää joka viikko. Säästää pitäisi, mutta mistä voi enää säästää. Nyt pitää vaan maltilla ja fiksusti katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Yksi uusista seuroille asetetuista velvoitteista on se, että kokoonpanossa on oltava vähintään kolme U20-ikäistä kenttäpelaajaa per peli.

– Meillä ei ole vielä yhtään tuohon sapluunaan sopivaa pelaajaa, Lindén sanoo.

SaPKo tiedottaa muista valmiista pelaajasopimuksista lähiaikoina.

– Meillä on 15–16 sopimusta, joista 1–2 on enemmän tai vähemmän try outeja. Käydään keskeneräiset neuvottelut alta pois ja katsotaan sen jälkeen missä maailma makaa, Lindén sanoo.