SaPKo lainaa maalivahdin KooKoon liigajoukkueesta — Pässipaitoihin myös puolustaja Vaasasta ja hyökkääjä Turusta

SaPKolla on ensi kaudeksi 17 omaa pelaajasopimusta.

Tomi Natri

Oskari Salminen muodostaa Roope Urpolahden kanssa SaPKon maalivahtikaksikon ensi kaudella.
Oskari Salminen muodostaa Roope Urpolahden kanssa SaPKon maalivahtikaksikon ensi kaudella.

SaPKo tiedotti perjantaina tehneensä sopimuksen kolmen uuden pelaajan kanssa.

Syyskuussa alkavalla Mestis-kaudella pässinutun pukevat päälleen maalivahti Oskari Salminen, puolustaja Tuomo Viitasalo ja hyökkääjä Joonas Savolainen.

Salminen tulee SaPKoon lainalle Kouvolan KooKoon liigajoukkueesta, jonka kanssa hänellä on sopimus kevääseen 2021 saakka. 19-vuotias Kotkan Titaanien kasvatti debytoi tänä keväänä Liigassa pelaten 16 ottelua torjuntaprosentilla 90,0.

Alustavan suunnitelman mukaan pelaaja saapuu Savonlinnaan elokuun alkupuolella ja on SaPKon vahvuudessa seurojen sopimin ehdoin koko kauden. 

Salmisella on pituutta peräti 195 senttiä ja painoa sata kiloa. KooKoon muut maalivahdit ovat TPS:ssa kuluneella kaudella torjunut norjalainen Henrik Haukeland ja HIFK:n Kouvolaan lainaama Niilo Halonen, joka pelasi tämän kauden Mestiksessä Jokipojissa ja on piipahtanut SaPKossakin.

– Meillä on kolme kilpailukykyistä maalivahtia, joiden kanssa lähdemme toteuttamaan suunnitelmaamme kaikkien eteenpäin viemiseksi, sanoo KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuran tiedotteessa.

Kultanen kehuu Salmisen käyttäneen tilaisuutensa hienosti hyväkseen loppukauden peleissä.

Jaakko Stenroos

Joonas Savolainen on pelannut TPS:ssa yksitoista liigaottelua, joissa on tehnyt yhden maalin.
Joonas Savolainen on pelannut TPS:ssa yksitoista liigaottelua, joissa on tehnyt yhden maalin.

— Haluamme saada hänelle lähitulevaisuudessa paljon peliaikaa. Oskari on harjoitellut tavoitteellisesti vasta kaksi kautta. Hän on ottanut Kouvolassa isoja askeleita eteenpäin ja hän on erittäin hyvällä tiellä. Jos kehitys jatkuu nähdyn kaltaisena, niin hänelle on koko maailma auki, urheilujohtaja sanoo.

SaPKo kaudella 2019—20:

Maalivahdit: Roope Urpolahti, Oskari Salminen.

Puolustajat: Eetu Andersson, Julius Marva, Niklas Holopainen, Elmeri Luukkanen, Tuomo Viitasalo.

Hyökkääjät: Henri Keskilohko, Kasper Piitulainen, Sami Aksila, Matias Mutikainen, Matias Rauvola, Matias Lainio, Atte Karppinen, Tatu Vihavainen, Roope Hirvonen, Tino Siren, Joonas Savolainen.

Päävalmentaja: Pasi Räsänen

TPS:n organisaatiosta SaPKoon saapuu vuonna 1997 syntynyt hyökkääjä Joonas Savolainen, joka viime kaudella edusti myös TuToa kahdeksan ottelun verran Mestiksessä. Pääosan viime kaudesta Joonas Savolainen pelasi TPS:n nuorten SM-liigajoukkueessa, mutta tilille kertyi myös yhdeksän liigaottelua.

Vaasan Sportin organisaatiosta Savonlinnaan saapuu vuonna 1998 syntynyt puolustaja Tuomo Viitasalo, joka on pelannut nuorten SM-liigassa lähes 150 ottelua. Kaudella 2017—2018 Viitasalo pelasi Kajaanin Hokissa yksitoista miesten Suomi-sarjan ottelua.

SaPKolla on tulevalle kaudelle 17 omaa pelaajasopimusta.