Edis Tatli saa elokuussa Olavinlinnan kehässä vastaansa voittamattoman espanjalaisen

Kevyen sarjan Euroopan mestari Tatli aikoo jatkaa siitä mihin edellisessä ottelussaan joulukuussa jäi ja varoitteli, että espanjalaisen on syytä olla kunnossa.

Perulaissyntyinen, nykyään Barcelonassa asuva 31-vuotias Frank Urquiaga on ottelutyyliltään taitavasti liikkuva ja monipuolisia iskuyhdistelmiä viljelevä nyrkkeilijä, jonka otteissa näkyy pitkä kokemus amatöörikehistä.
Perulaissyntyinen, nykyään Barcelonassa asuva 31-vuotias Frank Urquiaga on ottelutyyliltään taitavasti liikkuva ja monipuolisia iskuyhdistelmiä viljelevä nyrkkeilijä, jonka otteissa näkyy pitkä kokemus amatöörikehistä.

Elokuussa Olavinlinnassa järjestettävän Boxing Nightin pääottelun osapuolet ovat varmistuneet. Kevyen sarjan Euroopan mestaria Edis Tatlia vastaan asettuu espanjalainen Frank “La Ley” Urquiaga.

Urquiaga on otellut ammattilaisena 12 kertaa ja voittanut jokaisen vastustajansa.
Espanjalainen, jonka lisänimi on suomennettuna “Laki”, saa ottelun myötä janoamansa tilaisuuden kohota Euroopan huipulle.

Urquiaga on valitellut haastatteluissa, miten kevyen sarjan nimimiehet ovat vältelleet häntä erityisesti sen jälkeen, kun hän voitti vuonna 2017 panamalaisen Rolando Gionon. Viime huhtikuussa hän osoitti jälleen vaarallisuutensa kukistamalla MM-tason nyrkkeilijöitäkin kohdanneen venäläisen Vjatšeslav Gusevin.

Tatli on tyytyväinen, että uusi vastustaja saatiin varmistettua näinkin nopeasti. Hänen oli alun perin määrä kohdata Olavinlinnassa ranskalainen Marvin Petit, mutta tämä joutui vetäytymään ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

— Olen parhaillaan kovassa harjoittelurytmissä ja minulle on periaatteessa ihan sama, kuka vastaan asettuu, Tatli sanoo ja jatkaa pahaenteisesti.

— Tulevassa ottelussa aion jatkaa siitä, mihin joulukuussa Francesco Pateraa vastaan jäin. Espanjalaisen on syytä olla kunnossa.

Tatli voitti Pateran joulukuussa murskaavalla esityksellä, jossa belgialainen selviytyi loppuun saakka vain suurta tahdonvoimaa esittämällä.

Tatlin manageri ja valmentaja Pekka Mäki harmittelee yhä Petit’n loukkaantumista, mutta toivottaa Urquiagan tervetulleeksi kokeilemaan onneaan.

— Urquiaga on kokemattomampi kuin Petit, mutta ei missään nimessä kevyesti otettava kaveri. Sen Edis kyllä tietää, kun tähtäin pysyy vakaasti maailmanmestaruudessa, Mäki sanoo.

Boxing Night Olavinlinnan muissa ammattinyrkkeilyotteluissa nähdään Robert Helenius, Oskari Metz, Jose Sanchez ja Nourdeen “Ukunta” Toure.
Ammattinyrkkeilijöiden lisäsi kehässä nähdään suomalaiset olympiatyylin nyrkkeilijät Krenar Aliu, Ilari Kujala, Arslan Khataev ja Muhammad Abdiralsoon, jotka kohtaavat painoluokkiensa kansainvälisiä nimimiehiä.