SaPKo U20 kaatoi sarjakärki-RoKin – "Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen peli oli meidän ja olisi ollut vääryys jos olisimme hävinneet"

SaPKon puolustaminen on ollut viime peleissä laadukasta.

Soila Puurtinen

Henri Rahkonen teki SaPKon voittomaalin RoKi-ottelussa sunnuntaina.
Henri Rahkonen teki SaPKon voittomaalin RoKi-ottelussa sunnuntaina.

Sunnuntaina puhelimeen vastasi tyytyväinen jääkiekkovalmentaja. Timo Kepon luotsaama SaPKon U20-joukkue nappasi viikonlopun kahdesta ottelusta viisi pistettä ja paranteli asemiaan U20 Mestiksen alkusarjassa.

Lauantaina SaPKo haki kaksi pistettä Kajaanista, jossa Hokki kaatui voittolaukauskisan jälkeen maalein 2–3.

Sunnuntaina kotihallissa SaPKo täräytti mojovan yllätyksen kukistamalla Mestiksen alkusarjan kärkijoukkue Rovaniemen Kiekon maalein 2–1.

– Tuloksiin ei voi oikeastaan olla muuta kuin tyytyväinen, ensimmäistä kauttaan SaPKo valmentava Keppo sanoi.

Mestikseen pääsystä käydään kovaa kamppailua usean joukkueen kesken ja SaPKo on hyvin taistossa mukana.

Soila Puurtinen

Timo Keppo näkee SaPKon pelin kehittyneen alkukaudesta.
Timo Keppo näkee SaPKon pelin kehittyneen alkukaudesta.

SaPKo kohtasi RoKin poikkeuksellisesti Paavo Tirkkonen Areenalla eli Talvisalon harjoitushallissa. Peli päähallia pienemmässä kaukalossa oli Kepon mieleen.

– Pienessä kaukalossa tila pienenee ja aika vähenee. Se luo erilaisen vaateen pelille, eikä pienessä tilassa pääse peliä pakoon. On viihdyttävää katsoa kun koko ajan sattuu ja tapahtuu, valmentaja sanoi ja toivoi, että U20 pelejä pelattaisiin enemmänkin pienessä kaukalossa.

– Minä ainakin tykkään todella paljon. Pelaajille se on haasteellisempaa mutta myös kehittävämpää. Hoksottimet hereillä pitää olla koko ajan.

RoKi-pelin alku meni SaPKolta hieman ihmetellessä ja vierailija karkasikin alkuminuuteilla 0–1-johtoon. Toisessa erässä Luukas Laiho tasoitti pelin ja päätöserässä Henri Rahkonen teki 2–1-voittomaalin.

– Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen peli oli meidän ja olisi ollut vääryys jos olisimme hävinneet. Koko ajan oli tunne, että homma on meidän hallussa.

Soila Puurtinen

Veeti Kilpeläisen saldo Kajaanissa oli maali ja maalistyöttö.
Veeti Kilpeläisen saldo Kajaanissa oli maali ja maalistyöttö.

Kajaanissakin SaPKolle oli kolme pistettä tarjolla, sillä se johti kahden erän jälkeen Veeti Kilpeläisen ja Niko Roihan osumilla.

Hokki tasoitti ottelun puolitoista minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia pelatessaan.

Voittolaukauskisassa sapkolaiset onnistuivat laajalla rintamalla. Kiekon pussiin laittoivat Luukas Laiho, Joe Leinonen, Elias Pennanen ja Simo Kauppinen.

Ilari Ruuskanen SaPKon maalilla torjui Kajaanissa 40 laukausta ja RoKia vastaan 28 kutia.

– Viimeisessä kolmessa pelissä meille on tehty kolme maalia ja se on todella hyvä lukema. Viimeistelyn kanssa me tappelemme edelleen. Paikkoja luodaan, mutta peliä ei pystytä tappamaan, Keppo sanoi.

Alkukaudesta SaPKo kulutti jäähypenkkiä urakalla, mutta on viisastunut.

– Jäähyjä pelissä tulee, mutta onneksi idioottimaisista tempuista on päästy eroon. Kun peli kehittyy, niin jäähymäärätkin pienenevät, Keppo sanoi.