Tähen Toivomus Hankasalmelta hallitsi Suurmestariksi — Camri kolmanneksi

Tähen Toivomuksen voittoaika 1.19,8 on kautta aikain toiseksi paras Suurmestaruusajon voittoaika.

Suomen Hippos / Lotta Kosonen

Suurmestari Tähen Toivomus on ohjastaja Henri Bollström ja valmentaja Pauli Raivion ykköshevonen.
Suurmestari Tähen Toivomus on ohjastaja Henri Bollström ja valmentaja Pauli Raivion ykköshevonen.

Mikkelin ravilauantain huipentanut Suomen Suurmestaruusajo päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen hankasalmelaisjuhliin, kun Tähen Toivomus kuittasi hallitulla keulajuoksulla kylmäveristen klassikkokilpailun voiton. Pauli Raivion valmentaman ja Henri Bollströmin ohjastaman oriin voittoaika 1.19,8 on kilpailun kaikkien aikojen toiseksi paras – vain Jokivarren Kunkku vuonna 2015 on juossut kolme kymmenystä kovempaa.

Kilpailu sai yllättävän käänteen heti alussa, kun suosikki Välähdys laukkasi lähdössä. Harri Kotilaisen ohjastaman hevosen peli oli siinä vaiheessa pelattu. Toinen kilpailun ennakkosuosikeista Polara lähti lujaa liikkeelle, mutta Tähen Toivomus oli auton takaa nopein ja pääsi keulaan.

— Kun on kaksi takkia päällä, on täällä vähän kuuma, ohjastaja Bollström lohkaisi lähdön jälkeen.

— Kyllähän Välähdyksen laukka auttoi meitä mutta kovaa tämäkin lähti, että pääsimme Polarasta ohi, Bollström jatkoi.

Bollström ja Tähen Toivomus pitivät tasaisen kovaa vauhtia, eikä Polara pystynyt nousemaan voittotaisteluun. Tähen Toivomuksen selästä juoksupaikan saanut Camri oli rehti kolmas.

Raivion elämän hevonen

Vuoden 2015 Kriterium-voittaja on seitsemän vuoden ikäisenä noussut jo suomenhevosten ehdottomaan kärkeen. Henri Bollström myönsi, että Tähen Toivomus on laukaalaisen ohjastajan uran ykköshevonen ainakin tähän asti. Pitkän linjan ravivalmentaja Raivio oli samaa mieltä.

— Kyllä Visulkin on pyörinyt pitkään rinnalla, mutta Tähen Toivomus menee nyt siitä ohi. Hevonen pääsi vähän yllättämäänkin lähdössä, että se meni kärkeen. Laskin, että keulassa on joko Polara tai Välähdys ja sitten me, Raivio kertasi.

Tähen Toivomus kuittasi voitostaan 20 000 euron palkintorahat. Esitys oli sitä luokkaa, että nuorehkolla hevosella voisi olla sanansa sanottava Rovaniemen kuninkuusraveissakin.

— Kun tätä on ikänsä sydämestä tehnyt, niin kyllä se herkistää, tunnelmoi Raivio.

— Olen ollut sitä mieltä, että ei vielä mentäisi Rovaniemelle. Suur-Hollolan jälkeen vähän mietittiin, mutta nyt tästä on syytä puhua vakavasti toisen omistajan kanssa, tuumi Raivio.

Viktor Kärppä jatkoi putkea

Hyvätasoinen ravipäivä tarjosi ilonaihetta myös mikkeliläiselle Antti Ripatille, jonka kasvattama Viktor Kärppä jatkoi vahvoja otteitaan. Esa Holopaisen valmentama ja imatralaisen Hannu Vilkan kanssa osaomistama ori hallitsi lähtöään suvereenisti voittoajalla 1.21,9.

— Kun tallin ykköstykki Boker siirtyi siitokseen, on mukava että on saatu uusi hyvä tekijä koviin suomenhevoslähtöihin. Hevonen kiihtyi auton takaa hyvin ja meni kyllä voittoon helposti, Esa Holopainen totesi.

Muutoin varsin suosikkipitoisen Toto76-kierroksen voitto-osuutta nostivat Mr Chancen ja Lonely Riderin yllätykset. Seitsemän oikein veikanneet lunastivat hiukan alle 4000 euroa.

Mikkelin raviradalla raveja seurasi lauantaina 10 330 katsojaa, joka on hiukan enemmän kuin viime vuoden lauantaipäivänä. Ohjastajakommenttien perusteella Mikkelin kavioura oli lauantaina jo kohtalaisen hyvässä kunnossa ja sen voi odottaa paranevan edelleen, mikä luvannee hyvää sunnuntain suurkilpailuja ajatellen.