Avauserän tuhlailu kostautui SaPKolle — KooVee haki kaksi pistettä Talvisalosta: "Nyt kävi näin"

Pasi Räsäsen mukaan SaPKo ei ollut aivan pelin ytimessä, kun KooVee haki kaksi pistettä Talvisalosta keskiviikkona.

Tuija Pauhu

Matias Lainio osuma KooVeeta vastaan jäi lopulta laihaksi lohduksi kotijoukkueelle.

Keskiviikon Mestis-kamppailu SaPKon ja KooVeen välillä ei tarjonnut katsojille maali-ilottelua, vaikka vauhtia ei pelistä puuttunut.

Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, jossa Miro Nalli ohjasi Jerry Laakson laukauksen ohi Niko Viksténin. Ottelu päättyi KooVeen 1—2-voittoon.

Vikstén oli SaPKon parhaimpia pelaajia ottelussa, sillä hänelle kertyi otteluun 32 torjuntaa. Toisessa päädyssä virkaveli Tomi Ristelille merkattiin 35 koppia.

— Tänään ei oltu ihan ytimessä ja se näkyi ylivoimapelissä. Se oli enemmän aluepelaamista. Jämäkkyyttä ja tehokkuutta pitäisi siihen saada, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen totesi ottelun jälkeen.

— Mutta nyt kävi näin. Tässä sarjassa ei saa mitään ilmaiseksi, vaan töitä pitää tehdä joka päivä.

Hänen mukaansa joukkueessa oli keskiviikkona liikaa vapaamatkustajia, ja siihen tullaan puuttumaan seuraavina päivinä.

SaPKo aloitti ottelun lupaavasti, ja vahva alku otteluun tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuuden ratkaista jopa ottelun heti alkuun.

Hyvällä liikkeellä SaPKo loi erään useita hyviä maalipaikkoja, mutta jäi ilman palkintoa. Yritykset päättyivät liian monimutkaisiin yrityksiin tai epäonnistuneisiin laukauksiin.

Myös KooVeella oli omat paikkansa vastahyökkäyksistä, mutta Vikstén piti maalinsa puhtaana.

Maalittoman avauserän jälkeen SaPKon liike jäi pukukoppiin, ja toisen erän vaarallisimmat maalipaikat nähtiin kotijoukkueen puolustuspäädyssä. SaPKo oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa KooVeen väkevän karvauksen kanssa. Vieraiden ratkaisut olivat kuitenkin heikkoja, eikä Vikstén joutunut venymään ihmetekoihin.

SaPKo pääsi erässä pyörittämään hetken viidellä kolmea vastaan -ylivoimaa, kun KooVeen Erno Hopponen taklasi Jimi Kurosen laitaa päin. Viime viikolla edellisen kovan iskun päähänsä saanut Kuronen näytti selvinneen tilanteesta ilman suurempia vammoja, sillä hän palasi peliin päätöserässä.

Aiemmin tehokkaan ylivoiman ruuti oli kuitenkin keskiviikkona märkää, ja ennen kaikkea tahmeaa, eikä toisessakaan erässä nähty maaleja.

Jos ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä oli hieman jotain tunnetta, kolmannessa se oli kaikonnut Talvisalosta.

KooVeen hyökkäykset jäivät vähäiseksi, ja harvaan lähteneet vedot upposivat Viksténin räpylään. Myös SaPKo kärsi ratkaisujen heikkoudesta, kun suurin osa vedoista upposi suoraan Ristelin mahaan.

Matias Lainion ylivoimaveto erän puolessa välissä rikkoi vihdoin ottelun kuparisen. Maali syntyi ylivoimalla.

Pitkään näytti siltä, että yksi maali riittäisi kotijoukkueelle täyteen pistepottiin. KooVee kampesi kuitenkin itsensä tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia, kun Jerry Laakson veto yllätti Viksténin.

Vieraat saivat tasoituksesta lisää energiaa ja oli lähellä hakea Talvisalosta täyden pistepotin. KooVeen viimeistely kuitenkin ontui ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

SaPKo joutui aloittamaan jatkoajan vajaalla, kun Joonas Toivanen joutui ottamaan kaksiminuuttisen kolmannen erän lopulla.

Se kostautui lopulta SaPKolle, kun KooVee iski ratkaiseva maalin jo minuutin pelin jälkeen Nallin ohjattua Laakson vedon SaPKo maaliin.

Näin pelattiin

1. erä: Ei maalia.

2. erä: Ei maalia.

3. erä: 49.35 1—0 YV Matias Lainio (Jimi Kuronen, Teemu Lämsä), 57.10 1—1 IM Jerry Laakso (Erno Hopponen, Erik Ahopelto).Jatkoaika: 1—2 YV Miro Nalli (Laakso, Ville Saloranta).

Torjunnat: Nico Vikstén SaPKo 9+10+12+1=32, Tomi Risteli KooVee 15+13+7+0=35 (Poissa: 56.56—57.10).

Yleisömäärä: 708.

Uusimmat uutiset