Punkaharjulainen Tanja Kokkonen SM-hopealle pika-aidoissa – Milla Pirkkalainen ja Neea Käyhkö kuudensia SM-halleissa

Riennon Henna Sallinen työnsi naisten kuulassa seitsemänneksi.

Heidi Lehikoinen

Tanja Kokkonen oli toiseksi kiireisin naisten 60 metrin aitajuoksufinaalissa.
Tanja Kokkonen oli toiseksi kiireisin naisten 60 metrin aitajuoksufinaalissa.

Savonlinnan Riennon urheilijat saavuttivat kolme sijoitusta seitsemän parhaan joukkoon Jyväskylän SM-hallien toisena kilpailupäivänä.

Milla Pirkkalainen loikki naisten kolmiloikassa uudet ennätyslukemansa 12,31, millä heltisi kuudes sija lopputuloksissa. Oma ennätys kohentui kuudella sentillä.

– Hypyt eivät olleet teknisesti vielä kovin hyviä. Enemmän hyppyjä pitäisi saada. Tasapainoisempia hyppyjä oli kuin aiemmissa kisoissa, mutta on siinä vielä paljon tekemistä. Tavoite on viikon kuluttua lähemmäs 12,50:tä ja ylikin, Pirkkalainen viittasi Tampereella käytäviin nuorten SM-halleihin, joihin rientolainen lähtee yhtenä 19-vuotiaiden mitalisuosikeista.

EM-raja jäi vielä Käyhköltä ylittämättä

Pirkkalaisen ikätoveri Neea Käyhkö ponnisti korkeudessa kuudenneksi tuloksella 176. Käyhkö hyppäsi tuloksellaan halliennätyksensä ja toiseksi parhaan tuloksensa urallaan. Viime kesänä hypätty 178 jäi vielä ennätyksenä voimaan.

– Oli parasta hyppäämistä tälle talvelle, mutta 179 jäi ärsyttämään. Viimeinen yritys siitä oli ihan hyvä, Käyhkö kertoi korkeudesta, joka olisi samalla rikkonut ensi kesän 19-vuotiaiden EM-kisojen Euroopan Yleisurheiluliiton asettaman tulosrajan.

Heidi Lehikoinen

Neea Käyhkö kilpaili SM-halleissa pituudessa ja korkeudessa.
Neea Käyhkö kilpaili SM-halleissa pituudessa ja korkeudessa.

Sallisen kilpailemattomuus näkyi

Henna Sallinen työnsi naisten kuulassa seitsemänneksi. Salliselle SM-kisa oli oikeastaan vasta kauden ensimmäinen kunnon kilpailu.

Rientolainen merkkautti ennen tätä viikonloppua ainoassa talven kisassaan kuusi rastia pöytäkirjaan Tanhuvaarassa kolme viikkoa sitten.

– Kisasta ei ollut oikein mitään odotuksia. Ominaisuudet ovat menneet eteenpäin ja tekniikka toimii matalammilla tehoilla, mutta kisatyöntöjä tarvitaan, Sallinen myönsi.

Sallinen on kuitenkin tyytyväinen tilanteeseensa.

– Kesää kohden mennään hyvillä mielin, että ei tilanne niin huono ole, miltä tulos näyttää, Sallinen rauhoitteli.

Kokkonen lohkaisi 0,18 sekuntia ennätyksestään

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava punkaharjulainen Tanja Kokkonen käytti erinomaisesti hyödykseen kärkiaitureiden poisjäännin ja nappasi 60 metrin aitojen SM-hopean.

Kokkonen pyyhälsi alkuerissä peräti 0,18 sekuntia alle entisen ennätyksensä ollen erien toinen ajalla 8,31.

Finaalissa Kokkonen kellotti 8,35 Anni Siirtolan viedessä Suomen mestaruuden kovalla ajalla 8,15.

– Itselleni noin kova alkueräaika oli vähän yllätys, vaikka valmentaja oli sitä mieltä, että pystyisin sen juoksemaan. Tiedossa oli, että jossain vaiheessa ennätys paranee selvästi.

Kokkonen ei ottanut ennakkoon paineita siitä, että nousi Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen poisjääntien myötä mitalisuosikiksi.

– En sitä niin vakavasti ottanut, kun tiesin, että huippunaiset on poissa.

Vain 0,06 sekuntia EM-hallirajasta

Kokkosen ajan kovuutta kuvaa se tosiseikka, että se uupuu vain kuusi sadasosaa aikuisten EM-halleihin vaadittavasta tulosrajasta.

– En ennakkoon edes tiennyt, paljonko raja on. Ei se harmita, ettei raja rikki mennyt. Tässä on vielä monta vuotta aikaa, ensi viikonloppuna 19-vuotiaiden aitakisassa Tampereella ykkössuosikkina oleva Kokkonen toppuutteli.

Riennon Niina Karttusen tie päättyi alkueriin. Karttunen kellotti 8,75 ollen lopputuloksissa 13:s. Finaaliin olisi vaadittu juuri Karttusen ennätysaika 8,60.

Sulkavalaislähtöinen Joensuun Katajan Konsta Hämäläinen kiri viidenneksi 3000 metrillä uudella ennätyksellään 8.22,08.

Hämäläinen ohitti kirivaiheessa useamman kilpakumppaninsa, mutta mitalisijat jäivät miehen ulottumattomiin.

Heidi Lehikoinen

Konsta Hämäläinen juoksi 3000 metrillä viidenneksi.
Konsta Hämäläinen juoksi 3000 metrillä viidenneksi.