SaPKolle paha takaisku — Luottosentteri Mikko Lahtelan olkapäävamma vaatii leikkaushoitoa

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen arvelee, että Lahtela on pelikunnossa aikaisintaan helmikuussa. Korvaajan suhteen seurassa ollaan koko ajan hereillä.

Soila Puurtinen

Mikko Lahtela on ollut isossa roolissa SaPKon mestari- ja pronssijoukkueissa.
Mikko Lahtela on ollut isossa roolissa SaPKon mestari- ja pronssijoukkueissa.

SaPKo palaa puolentoista viikon maaottelutauolta ilman Mikko Lahtelaa. Pässipaitojen luottokeskushyökkääjä sai kauden neljännessä ottelussa tällin olkapäähänsä, eikä ole sen jälkeen pystynyt pelaamaan kuin kahdessa ottelussa.

Olkapäätä yritettiin saada kuntoon levolla, mutta se ei tepsinyt, vaan mies joutuu leikkauspöydälle. Lahtela ennätti kuudessa pelaamassaan ottelussa tehdä kolme maalia ja antaa kaksi maalisyöttöä.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen arvelee, että Lahtela on pelikunnossa aikaisintaan helmikuussa.

— Totta kai Lahtelan tasoisen pelaajan pitkäaikainen poissaolo on paha juttu, Räsänen sanoo.

Räsänen sanoo, että Lahtelan korvaajan suhteen SaPKossa ollaan koko ajan hereillä.

— Kartoitamme ensin liigajoukkueet, mutta sielläkin on yllättävän paljon poissaoloja loukkaantumisten takia. Seuraamme tilannetta. Ulkomaalaisia pelaajia olisi tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta se on varmaan viimeinen vaihtoehto meidän tapauksessa.

Muutenkin SaPKoa on koeteltu alkukaudesta kovalla kädellä. Keskushyökkääjä Teemu Lämsä on myös sivussa ja Räsäsen mukaan pelikunnossa kahden viikon sisällä.

Henri Keskilohko sen sijaan saattaa pelata jo keskiviikkona Heinolassa Peliittoja vastaan.

KooKoo-laina Niki Koskinen sen sijaan on palannut toistaiseksi Kouvolaan. Puolustajista Eetu Pylkkänen on loukkaantunut, mutta Ville Väinölä on toipunut pelikuntoon. Waltteri Ruuskasen pelikunto selviää myös viimeistään keskiviikkona.

Flunssakaan ei ole jättänyt joukkuetta rauhaan.

— Koko ajan tuntuu meitä koettelevan. Maanantaina otettiin neljä A-junnua treeneihin, että saisimme 20 pelaajaa jäälle. Heille on tietysti hyvä päästä kokeilemaan edustuksen menoa ja ovat sitten valmiita kun debyytti tulee, Räsänen sanoo.

SaPKo voitti ennen taukoa KooVeen tahmean esityksen jälkeen Talvisalossa maalein 4—2.

Räsänen lupasi ottelun jälkeen, että tauolta palaa uudistunut, nopea ja sielukkaampi SaPKo. Nähdäänkö sellainen pässilauma keskiviikkona Heinolassa?

— Se on nyt meidän teemana joulutaukoon asti. Pyrimme lähtemään jokaiseen otteluun skarppina ja satsaamme peli-iloon. Turha tuskailu on jätettävä pois, sillä ei meillä pelaamisemme kanssa kuitenkaan mitään suurta hätää ole. Välillä olemme tehneet pelaamisestamme liian hankalaa. Rennosti vaan eteenpäin mailaa puristamatta.