SaPKon Matias Mutikaiselle iso lisärangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta

Hyökkääjä on pelikelpoinen ensi viikon perjantaina pelattavassa SaPKo–KeuPa-ottelussa.

Matias Mutikainen katsoo SaPKon kolme seuraavaa ottelua katsomon puolelta.
Matias Mutikainen katsoo SaPKon kolme seuraavaa ottelua katsomon puolelta.

SaPKon hyökkääjä Matias Mutikainen sai neljän ottelun pelikiellon viime perjantaina pelatussa KeuPa–SaPKo-ottelussa tekemästään taklauksesta. Mutikainen sai tilanteesta ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Mutikainen kärsi ensimmäisen osan pelikiellostaan viime lauantaina pelatussa JoKP-ottelussa. Rangaistus koskee tämän viikon Peliitat–SaPKo ja SaPKo–Ketterä otteluja sekä ensi keskiviikkona pelattavaa SaPKo–Peliitat-kamppailua. Pelikelpoinen hän on 4.12. pelattavassa SaPKo–KeuPa-ottelussa.

Mestiksen kurinpitoryhmän saaman selvityksen mukaan KeuPa HT:n pelaaja pelasi keskialueella kiekon poikittaissyötöllä kohti vastustajan kenttäpäätyä. Pelaajan syötettyä kiekon Mutikainen tuli tilanteeseen tuntuvalla nopeudella ja taklasi tätä.

Kurinpitäjän näkemyksen mukaan taklaus tehtiin hyväksyttävästä suunnasta, mutta on selvää, että taklauksessa Mutikaisen olkapää osuu vastustajaa suoraa päähän. Näin kyseessä on päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Päähän kohdistuneen osuman voimakkuus sekä Mestiksen seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä toteaa, ettei taklattavan pelaajan asento muutu merkittävästi ennen taklausta, ja että taklaavalla pelaajalla olisi siten ollut aikaa ja mahdollisuus tehdä taklaus sääntöjen sallimissa rajoissa.

Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että suurin osa taklauksen voimasta kohdistuu nimenomaisesti vastustajaa päähän aiheuttaen pään voimakkaan heilahtamisen takaviistoon. Päähän kohdistuneen iskun voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen pitäneen sisällään merkittävän loukkaantumisriskin.

Neljän ottelun pelikielto oli SaPKolle kauden toinen. Vastaavan rangaistuksen kärsi puolustaja Jesper Henriksson.