Laiho ja Myllys jatkoivat hurjaa pistetehtailuaan—SaPKo kaatoi Ketterän B-nuorten mestiskarsinnassa

SaPKon B-nuorten tehoduosta Laiho on tehnyt kolmessa ottelussa tehot 3+8 ja Myllyksen saldo on 5+5.

Soila Puurtinen

Topias Saramäki laukoi SaPKon neljännen täysosuman lauantaina Ketterää vastaan pelatussa ottelussa.
Topias Saramäki laukoi SaPKon neljännen täysosuman lauantaina Ketterää vastaan pelatussa ottelussa.

SaPKo oli lauantaina hyvin hereillä, vaikka B-nuorten mestiskarsintaottelu Imatran Ketterää vastaan alkoi jo puoliltapäivin.

Lari Naukkarinen vei SaPKon Talvisalossa pelatussa ottelussa 1—0-johtoon jo puolen minuutin pelin jälkeen ja ajassa 11.01 kotijoukkue johti jo 4—1, kun Topias Saramäki laittoi kiekon reppuun.

Sen jälkeen tahti laantui, mutta SaPKo kuittasi kuitenkin kolme sarjapistettä suvereenin esityksen päätteeksi maalein 6—2 (4—1, 1—1, 1—0).

— Olen tyytyväinen koko joukkueen pelaamiseen ja varsinkin pelin alkuun. Se oli erittäin hyvä esitys. Harvemmin kenelläkään missään sarjassa samanlainen vire pysyy täyttä 60 minuuttia, SaPKon vastuuvalmentaja Mika Kilpeläinen sanoi.

Kilpeläisellä on näpeissään tasainen nippu, mutta pari kirkkaampaa tähteäkin mukaan mahtuu. Luukas Laiho ja Oskar Myllys ovat tehtailleet pisteitä hurjalla tahdilla. Laihon saldo lauantaina oli 3+1 ja Myllyksen 0+4. Lari Naukkarinen ketjun kolmantena lenkkinä osui kahdestii.

— Kun joukkue pelaa hyvin, niin silloin sieltä nousee yksilöitäkin esiin, Kilpeläinen sanoi.

Laiho on tehnyt kolmessa ottelussa tehot 3+8 ja Myllyksen saldo on 5+5. Naukkarinenkin on osunut maaliin viidesti ja saanut yhden syöttöpisteen.

SaPKon maalilla Ilari Ruuskanen vietti 18-vuotissyntymäpäiväänsä torjuen 27 laukausta. Ketterä peluutti kahta maalivahtia ja heidän torjuntamääränsä oli peräti 47.

— Mallikas peli Ilarilta synttärin kunniaksi, kiitteli valmentajakin.

Sunnuntaina SaPKo pelaa Joensuussa Jokipoikia vastaan.

— Mennään mittaamaan minkälainen joukkue on viime kauden B-junnujen mestarilla tänä vuonna. Emme lähde Joensuuhun nöyristelemään vaan laittamaan lunta tupaan, Kilpeläinen lupasi.