East Volleyn kausi sai hopeisen päätöksen — ”Ainahan sitä jää jossiteltavaa, mutta Sampo oli tänään kovempi”

Hopeamitalit kaulassaan East Volleyn valmentajakaksikko Jaakko Hakulinen ja Antti Pölönen myönsivät suoraan Sampon paremmaksi.

Soila Puurtinen

East Volleyn kausi jätti jälkeensä paljon positiivista, vaikka se päättyi harmittavaan finaalitappioon.
East Volleyn kausi jätti jälkeensä paljon positiivista, vaikka se päättyi harmittavaan finaalitappioon.

East Volleyn kausi päättyi hopeisiin mitaleihin lentopallon 2-sarjassa. Savonlinnalaiset eivät pystyneet haastamaan finaalisarjassa Pielaveden Sampoa, vaan kausi päättyi toiseen perättäiseen 1—3-tappioon lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla. Eräpisteet merkattiin pielavetisille 19—25, 16—25, 25—22, 18—25.

Hopeamitalit kaulassaan East Volleyn valmentajakaksikko Jaakko Hakulinen ja Antti Pölönen myönsivät suoraan Sampon paremmaksi.

— Ainahan sitä jää jossiteltavaa, mutta Sampo oli tänään kovempi. Ei sille mahda mitään, Pölönen totesi.

— Yhdessä kuitenkin todettiin, että olimme selkeästi 2-sarjan toiseksi paras joukkue, Hakulinen jatkoi.

Soila Puurtinen

18957943.jpg

Tahdon puutteesta East Volleyta ei voinut finaalisarjassa syyttää. Vaikka Sampo oli koko lauantain ottelun hieman niskan päällä, ei savonlinnalaiset antaneet missään vaiheessa periksi, vaan laittoivat vierasjoukkueen tekemään täyden päivätyön mestaruuteen.

— Heidän laitahyökkäys sekä torjunta olivat tänään parempia kuin meidän. Meillä ei vain riittänyt tänään bensa samanlaisiin ratkaisuihin, emmekä pystyneet torjunnoissa mukana, Hakulinen sanoi.

Soila Puurtinen

18957972.jpg

Molemmat valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, ettei East Volley pystynyt enää finaaleissa parhaimpaansa, mutta täydellinenkään onnistuminen ei olisi välttämättä nostanut joukkuetta mestariksi.

— Olisimme ehkä pystyneet paremmalla pelillä ottamaan heiltä erän tai kaksi, tai venyttämään ottelusarjan kolmanteen peliin, mutta Sampo oli vain yksinkertaisesti parempi, Hakulinen myönsi.

Soila Puurtinen

18957956.jpg

Sampolla oli riveissään myös Eastia huomattavasti enemmän kokemusta, kun joukkueeseen kuului useita liigassa rutinoituneita pelaajia. Savonlinnalaisten valmentajakaksikko myönsi kokemuksenkin vaikuttaneen lopputulokseen.

— Mutta kyllä loppujen kovuus on se, missä he olivat parempia.

Soila Puurtinen

18957979.jpg

Heti kauden päätyttyä valmentajat eivät lähteneet kautta perkaamaan läpi liian tarkasti. Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin useita positiivisia asioita.

— Pelasimme ajoittain sellaista peliä, että ei ole kysymystäkään, pärjäisimmekö 1-sarjassa. Syksyllä pääsimme ajamaan myös nuoria pelaajia sisään, ja laaja rinki sai onnistumisia, Hakulinen luetteli.

Pölösen mukaan pelillisesti joukkueen kausi oli ailahteleva. Joukkue ylsi kuitenkin parhaimpaansa aina tosipaikan tullen.

— Olimme oikeastaan parhaimmillamme paineen alaisina, hän kehui.

Soila Puurtinen

18957983.jpg

East Volleylla on takana todella pitkä kausi. Joukkue pelasi alkulohkossa ja ylemmässä jatkosarjassa yhteensä 28 ottelua, jonka päälle tulivat neljä pudotuspeliottelua.

— Aloitimme kautemme ennen liigaa sekä 1-sarjaa syyskuussa, joten onhan kausi ollut jo pitkä. Lisäksi meillä ei ollut juuri vapaa viikonloppuja. Ihan terävä fiilis oli vielä tänään, mutta voi olla mukava olla hyppimättä pari viikkoa, Hakulinen totesi naureskellen.