East Volleyn otteet aaltoilivat liikaa Kyky-Betsetin vieraana — "Ei tämä mikään huono peli ollut, mutta olisihan noita pisteitä voinut enemmänkin ottaa"

Puolitoista erää hyvää peliä ei riittänyt siivittämään East Volleyta voittoon Kyyjärvellä.

Soila Puurtinen

Taavi Tuominen iski East Volleylle sunnuntai-iltana 18 pistettä KyKy-Betsetiä vastaan.
Taavi Tuominen iski East Volleylle sunnuntai-iltana 18 pistettä KyKy-Betsetiä vastaan.

East Volley joutui taipumaan sunnuntaina Kyyjärven Kyky-Betsetille lentopallon miesten 1-sarjassa tasaisen väännön jälkeen viidennessä erässä. Kotijoukkue nappasi kaksi pistettä erin 22–25, 25–20, 25–22, 21–25, 15–9.

TuTon viikko sitten kotonaan voittaneet savonlinnalaiset jatkoivat siitä, mihin he edellisessä ottelussaan olivat jääneet. East Volley veikin ottelua ensimmäiset puolitoista erää, kun se voitti avauserän ja johti jo toistakin 9–13. Tuon jälkeen Kyky petrasi kuitenkin otteitaan ja kiri lopulta aina erävoittoon saakka.

Kolmannessa erässä East Volleyn syöttö jäi pehmeäksi, ja se tarjosi kotijoukkueelle tilaisuuden pyörittää peliä. Kyky käytti sen hyväkseen, ja vei erän selvin lukemin.

East Volley ei kuitenkaan antanut Kykyn napata täyttä pistepottia, vaan taisteli itsensä tasoihin voittamalla neljännen erän.

Ratkaisevassa viidennessä erässä kotijoukkue repäisi heti alkuun viiden pisteen kaulan, eikä antanut savonlinnalaisten enää yllättää itseään.

East Volleyn valmentajan Antti Pölösen mukaan ottelu ei ollut huonoa peli heidän osaltaan, vaikka tappio jäi harmittamaan.

– Meidän peli oli aaltoilevaa sen ensimmäisen puolentoista erän jälkeen. Siellä oli niin hyviä kuin huonoja jaksoja. Ei nyt ihan nukahduksia, vaan Kyky pelasi hyvin. Ei tämä mikään huono peli ollut meiltä, mutta olisihan noita pisteitä voinut enemmänkin ottaa, hän harmitteli.

East Volleyn vierasottelut ovat olleet tällä kaudella nihkeitä, kun taas kotikentällä joukkue on pistänyt parastaan. Pudotuspelejä silmällä pitäen vierasotteidenkin on parannuttava, mikäli joukkue haluaa niissä menestyä.

Pölösen mukaan avain siihen on perusasioiden harjoittelussa.

– Kotona olemme olleet kyllä selkeästi parempia kuin vieraissa. Nyt harjoittelemme perusasioita lisää, niin kyllä vieraspelitkin sieltä paranevat. Sillä on pärjätty ennenkin, hän totesi.

Savonlinnalaiset ovat sarjassa kuudentena, kun runkosarjaa jäljellä kaksi kierrosta.

East Volley pelaa runkosarjan viimeiset ottelut kotonaan. Ensi lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla vierailee VaLePa ja viikon päästä siitä Karhulan Veikot.