SaPKon ex-päävalmentaja Janne Sinkkonen aloitti jo pudotuspelit: Räsänen ei arvosta vastustajaa ja pelaa kulisseissa erotuomaripeliä

Pasi Räsäsen mukaan Sinkkosella on omat metodinsa valmistaa joukkuetta. — Toivottavasti hän kiinnittää jatkossakin huomionsa tällaisiin asioihin. Me keskitymme sen sijaan omaan tekemiseen.

Timo Seppäläinen

Kiekko putoaa jäähän SaPKon ja IPK:n puolivälierässä lauantaina klo 17, mutta IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen avasi mediapelin jo keskiviikkoiltana.
Kiekko putoaa jäähän SaPKon ja IPK:n puolivälierässä lauantaina klo 17, mutta IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen avasi mediapelin jo keskiviikkoiltana.

Iisalmen Peli-Karhujen päävalmentaja Janne Sinkkonen aloitti pudotuspelien henkeen kuuluvan henkisen sodankäynnin välittömästi runkosarjan päättäneen RoKi-ottelun jälkeen keskiviikkoiltana.

Fanseatin haastattelussa Sinkkoselta kysyttiin miltä tuleva SaPKo-sarja näyttää ja vastaus oli hieman yllättävä.

— Jos saisin Räsäsen (SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen) kerran tällä kaudella kättelemään, niin silloinhan siinä kävisi ihan hyvin. Ei ole paljon kättä tarjonnut tappion jälkeen, Sinkkonen lausui Fanseatin haastattelussa.

Pässipaitoja ennen Räsästä kausilla 2013—2015 valmentanut Sinkkonen avasi torstaina lausuntoaan Itä-Savolle.

— Lähdemme aina pelaamaan vastustajaa arvostaen. SaPKon suunnalta sellaista arvostusta ei ole tällä kaudella ollut. Minä kättelen vastustajan valmentajan aina pelin jälkeen. Tuli sitten voitto tai tappio. Mutta ei siitä sen enempää.

Pasi Räsänen oli Sinkkosen heitosta ihmeissään.

— Jaa. Taitaa olla toisinpäin. Hän on valmentaja, joka lähtee aitiosta suoraan pukukoppiin ja tulee vasta myöhemmin pukukoppikäytävällä kättelemään. Mielestäni olen kyllä aina kätellyt häntä ja taitaa niistä olla videomateriaaliakin.

Räsäsen mukaan Sinkkosella on omat metodinsa valmistaa joukkuetta.

— Toivottavasti hän kiinnittää jatkossakin huomionsa tällaisiin asioihin. Me keskitymme sen sijaan omaan tekemiseen ja mielelläni jättäisin tällaiset asiat kokonaan kommentoimatta.

Soila Puurtinen

Pasi Räsänen oli lähinnä huvittunut kollegansa kommenteista.
Pasi Räsänen oli lähinnä huvittunut kollegansa kommenteista.

Räsänen: IPK halusi SaPKon vastustajakseen

Räsäsen mukaan iisalmelaisten kokoonpanosta päätöskierroksella näki, että IPK halusi SaPKon vastustajakseen.

— Sanoinkin ennen peliä vedonlyöjille, että rahat kannattaa laittaa RoKin voittoon. Ja niinhän siinä kävi. Meille tuollainen toiminta antaa vaan lisämotivaatiota.

Toisenkin piikin Sinkkonen sinkosi Räsäsen suuntaan.

— Toivottavasti hän ei kulisseissa hirveän paljon tuomareiden kanssa pelaile, että pääsisimme lähtemään tasapäisesti liikkeelle, Sinkkonen heitti Fanseatilla.

Itä-Savolle Sinkkonen sanoi monen valmentajakollegan olleen häneen yhteydessä varoittelumielessä.

Tulisieluinen ”Jasi” viittasi muun muassa SaPKon Peliittoja ja TUTOa vastaan käymien otteluiden jälkipolemiikkiin. SaPKo voitti molemmat kamppailut.

Sekä Peliittojen nyt jo erotettu päävalmentaja Santeri Heiskanen että TUTOn kollega Miika Elomo kritisoivat voimakkaasti oikeudenjakajien ratkaisuja. Heiskanen ”palkittiin” avautumisestaan kahden ottelun toimitsijakiellolla ja seuran kassa kuihtui tuhannen euron sakon verran.

— Tiedän, että Räsänen on hyvä ystävä ja lounaskaveri erotuomaritoiminnasta vastaavan Harri Aholan kanssa, eikä siinä mitään. Meidän on kuitenkin keskityttävä vain pelaamiseen ja kun haen tasapuolisuutta kaikkeen, niin toin sen huolen haastattelussa esille.

Räsästä heitto lähinnä naurattaa.

— Heh-heh, tuo on hyvä ja ihan uutta minulle. Taitaa olla niin, että vähän joka pelissä tuomarit varoittelevat meikäläistä.

Valmentajien välit ovat kunnossa

Räsäsen mukaan hänen ja Sinkkosen väleissä ei pitäisi olla mitään vikaa.

— Ei ole pitkä aika kun soiteltiin. Asumme molemmat Lahdessa ja käymme kesäisin torilla sumpilla. Tämä on Jasin harrastamaa mediapeliä ja se hänelle suotakoon.

Sinkkonen sanoo tulevansa Savonlinnaan erittäin hyvällä mielellä.

— Haastajana sarjaan lähdemme, sehän on aivan selvä. Vastassa on kuitenkin puolustava mestari ja yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista, joten iso vuori meillä on kiivettävänä.

SaPKon ex-kapteeni, TUTOssa pelaava Anssi Virkki heitti omat mausteensa keitokseen TUTOn jälkipeleissä viime perjantaisen ottelun jälkeen.

— Nätisti sanottuna melkonen ämmälauma se [SaPKo] on. Siellä hypitään ja pompitaan ja huudetaan ja penkin takana johdetaan sitä orkesteria. Se on ku sikaa teurastettais koko pelin ajan. Aika karmeeta menoa se on, Virkki sanoi Jani Säterin haastattelussa.

Räsänen ei sano Virkin purkaukseen törmänneensä.

— En käy sellaisilla nettipalstoilla. Ne ovat hävinneen joukkueen pelaajan vuodatuksia. Kun olemme hallitsevia mestareita, niin kaikin tavoin meitä yritetään horjuttaa. Se kuuluu tähän homman luontaisetuihin, Räsänen naurahtaa.