Urpolahti oli SaPKon maalilla kuin muuri – Salon ja Lahtelan junailema maali riitti voittoon TUTOsta

Päävalmentaja Pasi Räsänen kehui pässipaitojen pelanneen kauden ehjimmän kuusikymmentäminuuttisen.

Antti Varonen

Roope Urpolahti ei päästänyt taakseen ensimmäistäkään kiekkoa Turussa, mutta torjui 41 laukausta.

Erinomaista puolustamista ja loistavaa maalivahtipelaamista.
Sitä oli SaPKon tekeminen perjantai-iltana Turussa, kun TUTO kaatui maalein 0—1 (0—0, 0—1, 0—0).

Ottelun ainoan maalin värkkäsi tuttu kaksikko. Mikko Lahtela taisteli kiekon päädyssä itselleen ja vapautti oivaltavalla syötöllä Niklas Salon vapaaksi. Väkkärä eteni maalille ja livautti kiekon maalivahti SaPKostakin tutun Karolus Kaarlehdon längistä verkon perille.

— Puolustettiin hyvin ja varmaan kauden ehjin kuusikymppinen. Saatiin pidettyä vastustaja aika vähillä maalipaikoilla ja Roope Urpolahti oli maalilla loistava. Yksi maali riitti voittoon ja matka jatkuu, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kommentoi.

Ottelussa ei maalipaikoilla juuri herkuteltu, mutta SaPKon maalilla Urpolahti oli erinomaisella pelipäällä ja napsi kiekot varmasti talteen. Nollapeli tuli 41 torjunnalla.

Avauserässä hän torjui Matias Lehtosen rankkarin ja päätöserässä yhden läpiajon. Aivan koko aikaa ei ”Upi” pässipaitojen maalilla pelannut, sillä ottelun ensimmäiset reilut kaksi minuuttia torjuntatöissä oli Niilo Halonen.

— Siinä oli jotain sääntökikkailuja, enkä tiedä siitä niistä sen enempää. Alkuverryttelyt tehtiin sillä tavalla, että minä olen pelaava maalivahti, Urpolahti sanoi ja kehui koko joukkueen puolustamista.

— Pelattiin helvetin hyvä kuusikymppinen. Tämä oli vähän samanlaista kuin viime lauantain Espoo-kamppailu eli pienten marginaalien peli. Kivempi tällaista on pelata kuin vauhdilla päästä päähän menemistä.

Koska Urpolahti ei ollut koko aikaa kentällä, niin pelin jälkeen oli epäselvää merkitäänkö hänen tililleen tilastoihin nollapeli.

— En osaa sanoa, mutta nyt sillä ei ole kyllä mitään väliä, veskari hekotteli.

Puolustuspelin tiivistymisen eteen SaPKo on tehnyt töitä.

— Asioista on puhuttu paljon ja pelitapaa hiottu. Palaset alkavat loksahdella kohdalleen ja virheet vähenevät kun kevättä kohti mennään, Urpolahti uskoo.

SaPKo oli matkassa hieman siipirikkoisena. Matias Lainio, Toni Henttonen ja William Mäkinen jäivät kotiin potemaan. Teemu Lämsä kuntouttaa itseään loukkaantumisen jäljiltä seuraavat kolmisen viikkoa.

— Taistellaan tässä flunssa-aaltoa vastaan samalla kun yritetään pelata jääkiekkoa. Toivottavasti ei enempää pelaajia enää putoa pois.

Suomi-sarjasta oli hankittu Joni Seinelä parin pelin ajaksi paikkaamaan aukkoja.

Turusta SaPKo matkustaa lauantaina Lempäälään LeKin vieraaksi. Urpolahdella ei heti pelin jälkeen ollut tietoa jatkuuko urakka kaukalon puolella.

— Valmentajat päättävät.

Näin pelattiin

1. erä: ei maalia
2. erä: 28.26 1—4 Niklas Salo (Mikko Lahtela).
3. erä: ei maalia
Torjunnat: Karolus Kaarlehto TUTO 6+9+5=20, Niilo Halonen SaPKo 0+0+0+0=0 (vaihto ajassa 02.14), Roope Urpolahti SaPKo 13+15+13=41.
Yleisöä: 1302.