Tontut olivat tiistai-iltana liikkeellä Olavinlinnan lähistöllä — Kolea viima ei pelottanut tonttuhölökkääjiä

Etelä-Savon Liikunnan ja Savonlinnan Seudun Liikunnan yhdessä järjestämä Tonttuhölökkä keräsi tiistaina kauppatorille noin 50 joulumielistä lenkkeilijää.

Timo Seppäläinen

Elias ja Juhani Taskinen olivat panostaneet Tonttuhölökkä-asuihinsa.
Elias ja Juhani Taskinen olivat panostaneet Tonttuhölökkä-asuihinsa.

Kolea viima ei pelottanut tiistai-iltana Savonlinnan kauppatorille saapuneita lenkkeilijöitä. Etelä-Savon Liikunnan ja Savonlinnan Seudun Liikunnan yhdessä järjestämä Tonttuhölökkä keräsi paikalle noin viisikymmentä joulutunnelmaan virittäytynyttä kuntoilijaa.

Kirjavaan joukkoon mahtui tonttuja, joulupukki, Lucia-neitoja sekä muita jouluisia hahmoja.

Juhani ja Elias Taskinen olivat panostaneet asuunsa, sillä molemmat saapuivat tapahtumaan valkoisissa parroissa. Eliakselle oli mukana myös soihtu.

Kiitokset asuista menivät töissä olleen äidin suuntaan

— Tämä oli äidin idea, Elias kertoo.

Timo Seppäläinen

19355523.jpg

Savonlinnalaiset Sari Kero ja Hanne Taskinen pistivät joulusarvet päähän ja lähtivät ihastelemaan tuttuja lenkkimaisemia hieman erilaiselta kantilta.

— Näin ilmoituksen tapahtumasta Facebookista, ja heti heitin naapurin rouvaa viestillä, että nyt lähdetään, Kero naurahti.

Torilla tavattiin myös tuttuja, sillä Kero ja Taskinen vaihtoivat kuulumisia Johanna ja Juhani Taralaisen kanssa ennen lenkille lähtöä.

— Me kävimme tätä ennen kirjaston joulutapahtumassa hakemassa tunnelmaa. Luin tapahtumasta lehdestä, ja totesin, että tänne on pakko tulla, Johanna Taralainen kertoi.

— Myös Olavinlinnan näkeminen hienoissa valoissa oli yksi pointti lähteä tänne, hän jatkoi.

Nelikölle joulu tarkoittaa ennen kaikkea rauhoittumista.

— Se tosin vähän harmittaa, kun kaupat ovat lähes ympäri vuorokauden auki. Saisi olla rauhallisempaakin, Taskinen toteaa.

Tonttuhölökkä oli ilmainen kaikille avoin kuntoilutapahtuma.

Tapahtuma lähti liikkeelle torilta, josta se suuntasi linnalle, ja sieltä kevyen liikenteen väylää pitkin takaisin torille. Matkaa kertyi 2,5 kilometriä.