Laamavuori Snowcrossilla haasteellinen, mutta menestyksekäs viikonloppu Torniossa

Oskari Laamanen ajoi 11—14-vuotiaiden junioreiden sarjassa toiseksi, Matti Reinikainen 14—16-vuotiaiden SM-junioreiden kolmanneksi ja Jere Tynkkynen Pro-luokan kuudenneksi.

Susanna Laitinen

Punkaharjulainen Jere Tynkkynen on kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjassa kolmantena.
Punkaharjulainen Jere Tynkkynen on kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjassa kolmantena.

Snowcrossin SM-sarja jatkui viime viikonloppuna Tornion osakilpailulla. Savonlinnalainen Laamavuori Snowcross oli jälleen vahvasti edustettuna, kun Oskari Laamanen ajoi 11—14-vuotiaiden junioreiden sarjassa toiseksi, Matti Reinikainen 14—16-vuotiaiden SM-junioreiden kolmanneksi ja Jere Tynkkynen Pro-luokan kuudenneksi.

Laamanen ajoi haastavalle tuntuneella radalla Juniorit 11—14 -luokan aika-ajon kolmanneksi nopeimman ajan. Laamanen lähti ensimmäiseen erään hyvällä fiiliksellä napaten lähdöstä kolmannen sijan.

Toiseen erään Laamanen lähti hakemaan voittoa ja nappasi lähdöstä komean HoleShot-palkinnon viikonlopun parhaimmasta startista. Toisella kierroksella sattui kurvissa pieni virhearvio ja norjalainen Jan Even Romsdal kuittasi kärkipaikan ja ajoi erävoittoon. Sijoitus riitti Laamaselle kokonaiskilpailun toiseen sijaan.

Reinikainen aloitti kisat nappaamalla voiton ensimmäisestä erästä. Toisessa erässä punkaharjulainen taisteli kolmospaikasta, mutta joutui kelkan käyntihäiriöiden myötä tyytymään kuudenteen sijaan. Tämä kuitenkin riitti kisan kolmanteen sijaan ja pitämään Reinikaisen pistejohdossa Juniorit 14—16 -luokan SM-sarjassa.

Pro-luokassa kisannut Tynkkynen ajoi itsensä aika-ajoissa eturiviin ollessaan ryhmänsä kolmanneksi nopein.

Hyviä kierrosaikoja viikonlopun aikana kellottanut Tynkkynen ei onnistunut erissä aivan suunnitelmien mukaan, sillä hän kärsi huonoista starteista.

— Radalla oli käytännössä vain yksi nopea ajolinja, joten ohittaminen oli todella vaikeaa. Lähdöllä oli äärimmäisen suuri merkitys, mutta vaikealla radalla piti toisaalta pystyä ajamaan myös erät virheettömästi.

Ensimmäisen erän hyvän nousun jälkeen Tynkkynen kaatui isosti pyrkiessään palkintopallisijoille ruotsalaisen Emil Sundvissonin takaa. Kaadossa meni paljon aikaa, ja Tynkkysen oli tyydyttävä yhdeksänteen sijaan.

Toinenkin erä alkoi takkuisesti, mutta Tynkkynen pystyi nousemaan parhaimmillaan kolmanneksi. Hyvän loppukirin ottanut Eetu Karjalainen kuitenkin pääsi kuittaamaan hieman takkuisesta ajosta kärsineen Tynkkysen.

Yhdeksäs ja neljäs eräsija tarkoitti kuudetta sijaa yhteispisteissä. Tynkkynen oli yksi ennakkosuosikeista, joten hän ei luonnollisesti ollut aivan tyytyväinen viikonlopun saldoon.

— Positiivista tässä on kuitenkin se, että olen SM-pisteissä nyt kolmantena. Kärkikaksikko Karjalainen ja Mikko Osmo on pienellä karkumatkalla pisteissä, mutta mitä vain voi vielä tapahtua kun kausi jatkuu Tahkolla ja Himoksella, Tynkkynen päättää.

Uusimmat uutiset