HU: St Michel -voittaja antoi positiivisen dopingnäytteen Norjassa - Mikkelissä tehty testi puhdas

Menestyksekäs ravivalmentaja Fabrice Souloy on asetettu toimintakieltoon tutkimusten ajaksi.

Taru Hokkanen

Un Mec d'Heripren taustajoukot kannustivat hevosta Mikkelissä.

Neljällä ranskalaisen Fabrice Souloyn valmentaman hevosen dopingnäytteistä on löytynyt raja-arvot ylittävä määrä kobolttia, kertoo Hevosurheilu-lehti verkkosivuillaan. Norjan ravijärjestö Det Norske Travselskap järjesti Bjerken radalla tiedotutilaisuuden, jossa asia kerrottiin.

Yksi neljästä positiivisen A-näytteen antaneista hevosista on St Michelin tänä vuonna voittanut Un Mec d’Heripre. Muut ovat Your Highness, Timone Ek ja Lionel, jolta myös B-näyte on todettu positiiviseksi. Hevoset testattiin Norjassa Oslo Grand Prix -viikonloppuna 12. kesäkuuta. Un Mec d’Heripre on antanut positiivisen näytteen jo toukokuun Elitloppetissa.

Un Mec d'Heripre testattiin myös Mikkelissä. Silloin hevosen antama dopingnäyte oli puhdas, tiedottaa puolestaan Suomen raviurheilun keskusjärjestö Hippos.

Valmentaja Souloy on asetettu toimintakieltoon Pohjoismaissa tutkimusten ajaksi, Hevosurheilu kertoo. Hevoset ovat kilpailukiellossa.

Koboltin käytöllä pyritään lisäämään punasolujen määrää ja sitä kautta hapenkuljetuskykyä. Korkeina pitoisuuksina se vaikuttaa EPO-hormonin tavoin, Hippoksen eläinlääkäri Katja Hautala kertoo Hevosurheilulle.

Juttua päivitetty kello 15.19: lisätty tieto Mikkelissä tehdystä dopingtestistä.

Ville Niskanen

Ville Niskanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.