Suomenhevonen ja eläinlääkärit juhlivat yhteistä taivalta St Michelissä

Eläinlääkäriliitolla on raveissa lauantaina oma nimikkolähtö, kylmäveristen Suurmestaruusajo.

Jaakko Avikainen

St Michelissä ratkaistaan tänään Suurmestaruuden kohtalo.
St Michelissä ratkaistaan tänään Suurmestaruuden kohtalo.

Suomen Eläinlääkäriliitto juhlistaa 125-vuotista historiaansa St Michel -raveissa Mikkelissä tänään lauantaina. Eläinlääkäriliitolla on raveissa oma nimikkolähtö, kylmäveristen Suurmestaruusajo. Paras suomenhevonen palkitaan Eläinlääkäriliiton juhlaloimella. Palkinnon jakavat Suomen Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Päivi Lahti ja hallituksen jäsen Marita Saarikivi. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Tänä vuonna vietetään myös suomenhevosen 110-vuotisjuhlavuotta. Suomenhevoset ovat olleet oleellinen osa suomalaista maataloustuotantoa ja siksi myös eläinlääkäreille tärkeä potilas. Talvi- ja jatkosotien aikana kolme neljäsosaa suomalaisista eläinlääkäreistä oli mukana sodassa, ennen kaikkea hevosia hoitamassa.

Tänä päivänä on edelleen noin 20 000 suomenhevosta harrastus- ja virkistyskäytössä. Eläinlääkärit ovat tiiviisti mukana suomenhevosen jalostuksessa ja sen hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lauantaina ennen raveja liitto järjestää yhdessä Mikkelin raviradan kanssa seminaarin aiheesta ”Suomenhevosen ja eläinlääkärien yhteinen matka historiassa”. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Seminaarin puhujina ovat eläinlääkärit Katri Helminen, Antero Tupamäki ja Kristiina Ertola. Se järjestetään Kalevankankaan koulun auditoriossa 15.7. Raviradantie 16 kello 11.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.