Ajon nuoret lupaukset pistivät hyrskyn myrskyn – 15-vuotiaat Venla Huoman ja Sofia Päykkönen iskivät palloa kenttään kuin vanhat tekijät

Joensuulainen Joen Juju A2 oli lähes vastaantulija nuoren Ajon iskiessä tulostaululle lukemat 3–0 (25–17, 25–16, 25–20).

Timo Seppäläinen

Savonlinnan liikuntahallissa nähtiin keskiviikkona iloisia ilmeitä Ajon palattua voitokkaasti lentopallon sarjapeleihin.
Savonlinnan liikuntahallissa nähtiin keskiviikkona iloisia ilmeitä Ajon palattua voitokkaasti lentopallon sarjapeleihin.

Savonlinnan Ajo palasi yhden huilivuoden jälkeen sarjatoimintaan keskiviikkona Savonlinnan liikuntahallissa pelatussa lentopallon naisten alemman 2-sarjan ottelussa.

Ja palasikin pirteästi. Vieraaksi tullut joensuulainen Joen Juju A2 oli lähes vastaantulija nuoren Ajon iskiessä tulostaululle lukemat 3–0 (25–17, 25–16, 25–20).

Ajon peliä oli ilo katsoa. Nuoret pelaajat olivat urheilullisia ja tekniikka oli kaikilla kohdallaan. Onnistumisia tuuletettin railakkaasti ja peli-ilo välittyi hyvin katsomon yläriveille asti.

– Hajanaisen kevään ja pitkän pelittömän kauden jälkeen tosi positiivinen esitys tytöiltä, iloitsi Ajon valmentaja Juha Karvinen.

Timo Seppäläinen

Venla Huoman antaa pallolle kyytiä ja vastustajan torjunta on helisemässä.
Venla Huoman antaa pallolle kyytiä ja vastustajan torjunta on helisemässä.

Joensuulaiset aloittivat ottelun kahdella ässäsyötöllä, mutta isompaa jännitystä ei ajolaisten otteissa näkynyt.

Seuraavat viisi pistettä takoi Ajon 15-vuotias Venla Huoman, jonka käsi kävi verkolla tehokkaasti.

Erän ja ottelun edetessä vahvaa hyökkäys- ja syöttöpelaamista nähtiin myös toiselta viisitoistakesäiseltä, Sofia Päykköseltä.

– Jos jotain jännitystä oli, niin aika nopeasti se meni ohi, Karvinen myhäili tyytyväisenä.

Ajo on kasvattanut vuosien saatossa useita pelaajia suomalaisen lentopallon huipulle ja tälle kaksikolle voidaan povata valoisaa tulevaisuutta lajin parissa.

Huoman keräsi kentän korkeimman pistesaaliin (20). Päykkösen saldo oli 14 pistettä ja kolmas tehopakkaus oli kahdeksan pistettä kerännyt Venla Pirinen.

– Vastustaja ei saanut meidän hyökkäyksiä kuriin oikeastaan missään vaiheessa. Perushyökkääminen oli hyvää samoin kuin jatkopallopelaaminen. Peli pysyi hyvin kasassa koko ajan ja hankalat hetket jäivät lyhyiksi, Karvinen sanoi.

Ajon tasaisesta pelaamisesta kertoo sekin, että Karvinen joutui käyttämään ainoan aikalisänsä kolmannessa erässä tilanteessa 24–20.

– Vastustajan hyvä syöttöputki piti saada ajoissa poikki, ettei homma menisi liian vaikeaksi. Syöttäjän grillaus onnistui, Karvinen sanoi.

Timo Seppäläinen

Krista Kautonen nostaa pallon peliin.
Krista Kautonen nostaa pallon peliin.

Koronaviruksen uhka näkyi myös Savonlinnan liikuntahallissa. Käsidesejä oli tarjolla riittävästi ja ottelun järjestäjät pyysivät katsomoon saapuneita kirjoittamaan nimensä ja puhelinnumeronsa paperilapulle.

– Varmuuden vuoksi. Toivottavasti kenellekään ei tarvitse soitella ja voimme hävittää laput kahden viikon kuluttua, Miia Päykkönen Ajosta sanoi.