Vuoden verran lentopallolähettiläänä toimineen Jaakko Hakulisen kalenteri on jo lähes täynnä — Liikuttaa hankkeen kautta säännöllisesti viikoittain yli sataa harrastajaa Rajupusun ja Piällysmiehen alueella

Kahden vierekkäisen Leader-alueen, Piällysmiehen sekä Rajupusun kunnissa on Lentopallolähettiläs-hankkeen puitteissa perustettu kymmenen lentopallon vakiovuoroa, jonka lisäksi kolme uutta on pian aloittamassa.

Tuija Pauhu

Vuoden verran lentopallolähettiläänä toiminut Jaakko Hakulinen kertoo kalenterin olevan lähes täynnä koulutuksia, pelivuoroja sekä muita hankkeeseen liittyviä menoja.

Keskiviikkona OKL-halliin oli kerääntynyt lähes 120 5.—6.-luokkalaista pelaamaan lentopalloturnausta. Osallistujia oli saapunut Savonlinnan, Kerimäen, Juvan sekä Joroisten kouluista. Turnauksen järjesti viime vuonna käynnistynyt Lentopallolähettiläs-hanke.

— Toivottavasti täältä jäisi lapsille kivoja kokemuksia lentopallosta sekä liikunnasta, ja sitä kautta laji saisi lisää harrastajia. Uskoisin kuitenkin, että täällä on mukana sellaisia nuoria, joille tämä on ensimmäinen kerta urheiluturnauksessa, lentopallolähettiläs Jaakko Hakulinen kertoo.

Tuija Pauhu

Keskiviikkona OKL-hallissa järjestettiin koululaisten lentopalloturnaus, johon osallistui 120 oppilasta.

Nyt olemme saaneet toiminnan vakiinnutettua alueemme paikkakunnilla. — Jaakko Hakulinen

Turnaus on vain yksi esimerkki East Volleyn vetämän hankkeen toiminnasta.

Ensimmäisen vuoden aikana hankkeelle on tullut jo runsaasti positiivista palautetta ja on saanut paljon aikaan. Hakulinen kertoo sen liikuttavan noin sataa aikuista sekä nuorta harrastajaa säännöllisesti viikottain.

— Nyt olemme saaneet toiminnan vakiinnutettua alueemme paikkakunnilla, ja minun kalenteri on aika täynnä, hän naurahtaa.

Kahden vierekkäisen Leader-alueen, Piällysmiehen sekä Rajupusun kuntiin on hankkeen puitteissa perustettu kymmenen vakiovuoroa, jonka lisäksi kolme uutta on pian aloittamassa.

— Käytännössä vuoroja on jokaisella alueemme paikkakunnalla. Mutta kaikkialla toimintaa ei ole talvella, vaan esimerkiksi Heinävedellä ja Rantasalmella on keskitytty kesällä beach volleyhin.

Hankkeen myötä lentopallon harrastaminen on elpynyt esimerkiksi Juvalla, kun Hatsolan Dynamo on lähtenyt mukaan sarjatoimintaan. Sille on tulossa myös seuraajia, kun Hakulinen uskoo useammankin seuran lähtevän pelaamaan sarjaan. Myös uusia valmentajia on saatu värvättyä mukaan sekä koulutuksiin.

Hankkeen myötä on viritelty yhteistyötä Tanhuvaaran urheiluopiston kanssa. Hakulinen on käynyt opistolla opettamassa opiskelijoita lentopallon ohjaamiseen. Keskiviikkona tanhuvaaralaisia oli puolestaan OKL-hallilla harjoittelemassa turnauksen järjestämistä.

Hankkeen toimintaa pyritään kehittämään sen mukaan, millaiselle toiminnalle on kysyntää.

— Enää en käy kouluilla esittelemässä niin paljoa, vaan nyt toiminta on keskittynyt enemmän arkeen: Pyöritämme vuoroja ja houkuttelemme sinne porukkaa. Lisäksi organisoimme koulutuksia ja ohjaamme sarjatoimintaan, Hakulinen kertoo.

Tulevaisuuteen Hakulinen lupailee ainakin lisää valmentajakoulutuksia, monipuolisempaa beach volley -toimintaa sekä keskiviikon kaltaisia turnauksia. Mutta ennen kaikkea Hakulisen toiveissa olisi saada toiminnasta omavaraisempaa.

— Nyt ollaan jo hyvällä mallilla, mutta monessa paikassa ollaan vielä paljon minun varassani, hän pohtii.

Lentopallolähettiläs

Vuonna 2018 käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on lentopallon harrastusmahdollisuuksien kehittäminen ja tukeminen maakunnan itäisissä osissa sekä vireyden tuominen alueen liikuntatoimintaan.

Lentopallolähettiläänä toimii Jaakko Hakulinen.

Hanketta tukevat kahden vuoden ajan kaksi vierekkäistä Leader-aluetta, Piällysmies ja Rajupusu, joiden alueisiin varsinainen toiminta keskittyy. Piällysmieheen kuuluvat paikkakunnat ovat Savonlinna, Enonkoski sekä Heinävesi ja Rajupusuun kuuluvat Rantasalmi, Sulkava, Juva sekä Joroinen.