Tiukkaa vääntöä pisteistä Talvisalossa – TuTo katkaisi SaPKon kotivoittojen putken

TuTo haki täyden pistepotin lauantaina Talvisalosta, kun se voitti ottelun 2–3.

Antti Varonen

Jimi Kuronen iski  kauden avausosumallaan SaPKon johtoon avauserässä TuToa vastaan.
Jimi Kuronen iski  kauden avausosumallaan SaPKon johtoon avauserässä TuToa vastaan.

SaPKon voittoputki Talvisalon Mediatili-areenalla katkesi lauantaina, kun TuTo voitti Savonlinnassa luvuin 2–3.

Molemmilla joukkueilla oli alla pelit edelliseltä illalta, ja se näkyi erityisesti ottelun avauserässä. Lisäksi TuTolla oli kokoonpano-ongelmia, kun sillä oli mukana vain viisi puolustajaa.

Avauserää mentiin SaPKon hienoisessa komennossa. Jimi Kuronen vei kotijoukkueen 1—0-johtoon jo pelin toisella minuutilla, kun puolustajan viivaveto yllätti TuTon maalivahdin Julius Pohjanoksan. Tarkka veto lirahti maaliin maalivahdin längistä, eikä vedossa ollut maskia.

Kuronen oli avustamassa myös TuTon kavennusta. SaPKo-puolustaja menetti kiekon omassa päädyssä TuTo-hyökkäykselle, ja Matias Lehtonen sai iskeä kiekon vapaasti SaPKo-maaliin.

Toisessa erässä SaPKo jatkoi kiekon hallintaa. TuTo keskittyi puolestaan vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Kotijoukkue meni takaisin johtoon Juuso Forsströmin ohjattua Atte Karppisen paluukiekon turkulaisten maaliin.

Savonlinnalaisten hallinnasta huolimatta TuTo nousi kuitenkin toistamiseen tasoihin. SaPKo-puolustus oli jälleen auttamassa vieraiden maalissa, kun tällä kertaa oli Ville Tiitisen vuoro syöttää kiekko suoraan TuTo-hyökkäykselle. 2–2-maalin viimeisteli Lassi Kokkala Lehtosen syötöstä.

TuTo meni ottelussa 3–2-johtoon päätöserän alkuminuuteilla. Asialla oli jälleen toissa kaudella Mestis-mestaruutta pässipaidassa juhlinut Lehtonen, kun Mikke Levon viivaveto ylivoimalla kimposi suoraan hyökkääjän lapaan SaPKo-vahti Nico Viksténin patjasta.

Tuo jäi myös ottelun voittomaaliksi, kun SaPKo ei onnistunut saamaan tasoitusta aikaiseksi.

Yleisöä Talvisalon Mediatili-arenalla oli lauantaina 946.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset