Uniselle pässilaumalle tappio Heinolassa — Voitto vieraissa kiertää edelleen SaPKoa

Peliittojen kaksi maalia ensimmäiseen erään sekä Niklas Salon soolo jättivät pisteet Heinolaan.

Soila Puurtinen

Jaakko Lantan, (19), Toni Henttosen (88) sekä Tatu Vihavaisen ketju oli jälleen lauantaina pässipaitojen parhaimmistoa tekemällä joukkueensa molemmat maalit.
Jaakko Lantan, (19), Toni Henttosen (88) sekä Tatu Vihavaisen ketju oli jälleen lauantaina pässipaitojen parhaimmistoa tekemällä joukkueensa molemmat maalit.

Minkä eron vuorokausi tekeekään. Perjantai-iltana SaPKo kaatoi vakuuttavalla esityksellä Jokipojat Talvisalossa, mutta tuota joukkuetta ei nähty enää lauantaina Heinolassa. Pässipaidat taipuivat Peliitoille luvuin 3—2.

Peliitat yllätti SaPKon ja Nico Viksténin heti ottelun alussa kahdesti. Ensiksi Santeri Koponen laukoi siniviivalta ylivoiman jälkeen Peliitat 1—0-johtoon, ja vain reilu minuutti tuosta Waltteri Hopposen veto lirui lähes nollakulmasta SaPKo-maaliin Viksténin längistä. Maalia tarkasteltiin hetki videolta, kun Peliittojen hyökkääjät olivat lähellä maalivahdin aluetta, mutta lopulta maali hyväksyttiin.

Kahden shokkimaalin jälkeen SaPKon peli oli vailla ideaa. Hyökkäysyritykset tyrehtyivät joko harhasyöttöihin tai yksin yrittämiseen. Sen parempaa peliä ei myöskään kotijoukkue pystynyt esittämään, jonka myötä erä oli sekava.

Toiseen erään SaPKo sai jo hieman pelistä otetta, mutta huolimattomuutta oli edelleen ilmassa.

Kavennusosuma syntyi ylivoimalla, kun Tatu Vihavainen pääsi rakottamaan entistä seuraansa vastaan.

Savonlinnalaisten ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun viime kausilta pässipaidoista tuttu tehohyökkääjä Niklas Salo vei kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Salo pyöritti tuttuun tyyliinsä puolustuksen kasaan, ja veto upposi maskin takaa SaPKo-maaliin. Villejä tuuletuksia hyökkääjältä ei kuitenkaan nähty, vaan Salo kunnioitti entistä seuraansa.

Vihavaisen illan toisella maalilla SaPKo nousi päätöserässä jälleen maalin päähän. Toni Henttosen syöttö maalin takaa napsahti suoraan Vihavaisen lapaan ja tällä oli helppo työ laukoa kiekko verkkoon.

Peliitat tarjosi SaPKolle erän lopussa mahdollisuutta nousta mukaan peliin, kun Lauri Heino joutui suihkuun taklattuaan SaPKo-puolustaja Elmeri Laamasta, ja savonlinnalaisille tarjoutui viiden minuutin ylivoima. Kun myös Peliittojen Joel Ojala komennettiin isumaab kaksiminuuttista, pääsi SaPKo pyörittämään kahden miehen ylivoimaa.

SaPKon ruuti oli kuitenkin märkää, eikä joukkue saanut hallittua pakkopeliä käyntiin.

Ylivoiman jälkeen SaPKo ei päässyt haastamaan hyvin iltapuhteensa Peliittojen maalilla hoitanutt Adam Nagya. Nagyalle merkattiin otteluun 23 torjuntaa ja SaPKon Viksténille 15.

SaPKo pääsee hakemaan revanssia heti heinolalaisjoukkueesta heti keskiviikkona, kun Peliitat saapuu vieraaksi Talvisaloon.