Kommentti: Mestiksen runkosarjan loppurutistuksessa tulee tiukka vääntö, jossa jokaisella pisteellä on merkitystä

SaPKo kamppailee kotiedusta viiden muun joukkueen kanssa. Pässipaidat kohtaavat noista joukkueista kolme Talvisalossa vielä ennen runkosarjan päätöstä.

Soila Puurtinen

Viime lauantaina SaPKo voitti KOOVEE:n Talvisalossa. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla pässipaidat kohtaavat myös muutkin sarjan kärkipäästä.
Viime lauantaina SaPKo voitti KOOVEE:n Talvisalossa. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla pässipaidat kohtaavat myös muutkin sarjan kärkipäästä.

Samaan aikaan kun SM-liigassa pudotuspelikelkasta pudonneet joukkueet myyvät parhaita pelaajiaan pois, Mestiksessä jokaisella joukkueella on vielä panosta viimeisillä kierroksilla.

Kärjessä oleva ja kahdeksan viimeistä otteluaan voittanut Imatran Ketterä on lähellä runkosarjan voittoa, mutta sen alapuolella olevat sijoitukset ovat vielä täysin auki. Erityisesti SaPKonkin haluamasta kotiedusta tullaan seuraavien viikkojen aikana näkemään kova vääntö, kun kuusi joukkuetta on yhdeksän pisteen sisällä.

Kakkospaikkaa pitää hallussaan tappioputkeen juuttunut KOOVEE, mutta samassa pistemäärässä (74) ovat myös SaPKo, IPK ja TUTO Hockey. Joukkueet ovat pelanneet kuitenkin eri määrän otteluita: KOOVEE:lla ja SaPKolla on kasassa 43 ottelua, TUTO:lla 44 ja IPK:lla 41. Iisalmelaisten kanssa samassa ottelumäärässä on myös kuudennella sijalla oleva Jokipojat, joka on kerännyt neljä pistettä edellä olevia joukkueita vähemmän. KeuPa on nelikosta hieman jäljessä, ja se on kerännyt 42 ottelusta 65 pistettä.

Todellisempaa kuvaa joukkueiden voimasuhteista tarjoaa piste per ottelu -taulukko. Ketterä pitää siinäkin kärkipaikkaa (1,95), mutta sen jälkeen järjestys on IPK (1,8), KOOVEE (1,72), SaPKo (1,72), Jokipojat (1,71), TUTO (1,68) ja KeuPa (1,55).

Pässipaitojen kannalta kaikki ovat siis vielä omissa käsissä, sillä se kohtaa seuraavien viikkojen aikana kärkijoukkueista IPK:n, Jokipojat ja TUTO:n kotonaan sekä Ketterän Imatralla. Lisäksi viimeisten kierrosten aikana SaPKo pelaa sarjapaikastaan pelaavia Peliittoja sekä RoKia vastaan. SaPKon runkosarja päättyy 11. maaliskuuta juuri vierasottelulla Rovaniemellä.

SaPKo ei ole kuitenkaan nelikosta ainoa, joka kohtaa viimeisillä kierroksilla muita kärkijoukkueita. Esimerkiksi TUTO kohtaa SaPKon lisäksi KOOVEE:n, IPK:n sekä Jokipojat, kun taas joensuulaisilla on vastassaan edellä mainittujen lisäksi kaksi ottelua Ketterää vastaan. Myös IPK kohtaa sarjakärjen vielä runkosarjassa kertaalleen.

Oman lisämausteensa kevääseen tuo myös Mestiksen tuoreimmat vahvistukset. Sekä TUTO että IPK hankkivat riveihinsä mielenkiintoisia ulkomaalaispelaajia, kun turkulaisten riveihin saapuivat Dmitri Megalinsky sekä Alexander Nikulin ja iisalmelaisille Kristian Afanasyev. Turkulaisten kaksikolla on yhteensä lähes 900 ottelun KHL-kokemus.

Vaikka itse pudotuspelejä joudutaan odottamaan vielä lähes kuukauden verran, voi tosipelien sanoa alkaneen jo.

Uusimmat uutiset