East Volley teki sen! — Karpaasit kaatui suoraan kolmessa erässä, ja savonlinnalaisjoukkue eteni 2-sarjan välieriin

East Volley kaatoi Karpaasit ylemmän jatkosarjan päätöskierroksella ja jatkaa kauttaan 2-sarjan välierissä ensi viikonloppuna Pälkäneen Lukkoa vastaan.

Soila Puurtinen

Sunnuntaina liikuntahallin parketilla nähtiin iloisella ilmeellä pelannut East Volley. Karpaaseja vastaan parhaana palkittiin Joonas Oksala (8).
Sunnuntaina liikuntahallin parketilla nähtiin iloisella ilmeellä pelannut East Volley. Karpaaseja vastaan parhaana palkittiin Joonas Oksala (8).

Savonlinnassa päästään tänäkin keväänä jännittämään pudotuspelejä, kun East Volley nousi päätöskierroksella lentopallon 2-sarjan ylemmän jatkosarjansa toiseksi ja eteni välieriin.

Paikka ratkesi sunnuntaina Savonlinnan liikuntahallilla Outokummun Karpaaseja vastaan. Karpaasit oli ennen ottelua sarjassa toisena kaksi pistettä savonlinnalaisten yläpuolella. East Volleyn oli siis voitettava vierasjoukkue joko 3—0 tai 3—1, mikäli se halusi jatkaa kauttaan.

Ja sen joukkue myös teki. 220 katsojan edessä East Volley iski kauden vakuuttavinta peliään, ja kaatoi kokeneen Karpaasi-joukon pistein 25—21, 25—23, 25—20.

— Meillä oli selvästi parempi lataus tänään kuin Karpaaseilla, East Volleyn valmentaja Jaakko Hakulinen summasi ottelun ratkaisun.

— Meidän halu voittaa oli suurempi tänään, jonka lisäksi kotiyleisön tuki oli tärkeä, valmentajakollega Antti Pölönen jatkoi vierestä.

Savonlinnalaisjoukkue lähti tuplapeliviikonloppuun kirimään kiinni Karpaasien viiden pisteen etumatkaa. Yhden ottelun vähemmän pelanneen East Volleyn oli siis voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

Viikonloppu alkoikin lupaavasti, kun Himangan Urheilijat kaatui lauantaina suoraan kolmessa erässä 25—21, 25—13, 25—21.

Ottelu toimi East Volleylle hyvänä valmistavana otteluna, sillä sunnuntaina kentällä nähtiin itseluottamusta täynnä ollut savonlinnalaisnippu.

Lauantain ottelun tavoin myös sunnuntaina vierasjoukkue pysyi erien alkupuoliskoilla East Volleyn mukana, mutta ratkaisupaikoissa kotijoukkueen halu voittaa oli suurempi. Se käänsi lopulta erät kerta toisensa jälkeen kotijoukkueelle.

— Peli oli meiltä aika normaali, ei myö mitään kummallisia asioita tehty. Yritettiin vain pelata pallo kerrallaan, Pölönenkin myöntää.

— Nyt meillä oli sitä haluttua latausta. Tällaista ei ole ollut kertaakaan tällä kaudella. Kaikki onnistuivat selvästi, eikä tullut niin paljon epäonnistumisia.

Soila Puurtinen

18933263.jpg

Välierissä East Volley kohtaa Pälkäneen Lukon, joka voitti toisen ylemmän jatkosarjan. Lukon joukoista löytyy myös savonlinnalaisille tuttu pelaaja, kun joukkueen paidassa häärii East Volleyn ex-pelaaja Jere Puolakka.

Puolakan lisäksi savonlinnalaisten silmään on joukkueesta pistänyt hurjia pistemääriä iskenyt yleispelaaja Ville Järnvall.

— Mutta ei meidän tarvitse lähteä pelillisesti hirveästi mitään erikoisuuksia hiomaan, Hakulinen totesi.

East Volleyn kiri pudotuspelipaikalle viimeisillä hetkillä osoitti joukkueen lujuutta, mutta lisää on vielä luvassa.

— Tästä on tullut kiva pikku tarina. Mutta vielä ei ole kirjoitettu ”the end” loppuun. Me jatketaan vielä, Pölönen naurahti.

Välierissä pelataan kaksi ottelua. Jos voitot menevät tasan, paremmuuden ratkaisee voitetut erät.

2-sarjan toisessa välierässä kohtaavat savonlinnalaisten kanssa samassa jatkosarjassa pelannut Pielaveden Sampo sekä Vilppulan Tähti.

East Volleyn ja Pälkäneen Lukon ottelusarja alkaa lauantaina Pälkäneellä ja sunnuntaina joukkueet kohtaavat Savonlinnan liikuntahallilla. Molemmat ottelut alkavat kello 16.