IPK:n Mikko Juusola terävänä jatkoajalla – "Nukahdukset kuuluvat tässä vaiheessa kautta kuvaan, mutta niistä pitää oppia"

SaPKo menetti Iisalmessa kahden maalin johtonsa ja hävisi lopulta jatkoajalla.

RoKista SaPKoon palannut Eetu-Santeri Koivunen on tehnyt maalin sekä Jukureita että IPK:ta vastaan.
RoKista SaPKoon palannut Eetu-Santeri Koivunen on tehnyt maalin sekä Jukureita että IPK:ta vastaan.

SaPKo pelasi perjantaina kauden toisen harjoitusottelunsa kun se kohtasi ennakkokaavailuissa Mestiksen kärkipäähän veikatun Iisalmen Peli-Karhut.

Kankaan montussa väännettiin tasaisesti noin neljänsadan katsojan edessä. Varsinaisen peliajan jälkeen peli oli tasan 5–5 (1–1, 2–2, 2–2).

Jatkoaikaa ennätettiin pelata ainoastaan kuusi sekuntia, kun hattutempn ottelussa tehnyt IPK-hyökkääjä Mikko Juusola laukoi ratkaisuosuman ja voiton yläsavolaisille.

– Siinä tuli pieni nukahdus, vaikka voitettiin aloitus. Kaveri kuitenkin pujahti läpiajoon ja teki maalin. Samanlainen uinahdus tuli toisen erän alkuun, mutta ne kuuluvat tässä vaiheessa kautta kuvaan. Niistä pitää vaan oppia, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoi.

IPK meni ottelussa johtoon, mutta Janne Hämäläinen tasoitti ylivoimalla Santeri Aallon ja Niko Mikkolan esityöstä.

Tehopisteet olivat kolmikolle ensimmäiset pässipaidassa.

Toisen erän alkuun IPK teki kaksi pikamaalia, joista jälkimmäinen syntyi ylivoimalla.

Aalto toi erän puolivälissä SaPKon maalin päähän Kasper Piitulaisen napatessa syöttöpisteen itselleen.

Erän lopulla, ajassa 39.36 SaPKo teki perinteisen pukukoppimaalin kahden miehen ylivoimalla. Tuomo Viitasalo pääsi tuulettamaan kauden avausosumaansa Hämäläisen esityöstä.

Päätöserässä SaPKo karkasi Eetu-Santeri Koivusen osumalla 3–4-johtoon Sami Aksilan toimiessa syöttäjänä ja tovia myöhemmin Viitasalo latasi illan toisensa ja tulostaululle lukemat 3–5. Eemeli Jeskaselle SaPKo-uran avauspiste syötöllä.

IPK nousi kuitenkin tasoihin. Kavennus syntyi ylivoimalla ja tasoitus vajaa puoli minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia.

SaPKon maalilla Kasperi Kotkaniemi torjui 31 kertaa ja IPK:n virkaveli Henrik Tikkanen 27 laukausta.

Räsänen harmitteli tietysti kahden maalin johtoaseman menetystä, mutta löysi ottelusta paljon hyvääkin.

– Hyvä kamppailupelaaminen ja pystyimme vastaamaan IPK:n haasteeseen. Vahva IPK oli vastassa. Ottelu antoi paljoin tietoa uusista pelaajista.

– Välillä peli on sekavaa, mutta paljon oli hyviäkin elementtejä. Paljon on jo opittu parissa viikossa pelitapaan liittyviä asioita. Matka on vasta alussa, mutta tästä on hyvä jatkaa.

SaPKolla on vielä tilaa kokoonpanossa.

– Tällä ryhmällä mennään toistaiseksi. Pakkipuolelle kaipaisin ensimmäiseksi täydennystä. Nyt mennään seitsemällä pakilla ja lainataan harjoituksiin A-junnuista.

Maalivahtitilanne on myös ratkaistava tavalla tai toisella. Juho Ahopellon toipuminen pelikuntoon vie Räsäsen mukaan kuukaudesta kahteen.

– Katsotaan nyt mitkä ovat Kotkaniemen suunnitelmat. Hyvin hän on Savonlinnassa viihtynyt ja pelasi tänään ihan ok-pelin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta ottelussa oli se, että viime kaudella SaPKon ykkösketjussa pelanneet ja siinä edelleen jatkava Matias Lainio ja täksi kaudeksi Iisalmeen siirtynyt Atte Karppinen eivät pelanneet.

SaPKo pelaa vielä ennen Mestiksen alkamista kaksi harjoitusottelua. Ensi perjantaina se kohtaa Varkaudessa Kajaanin Hokin.

IPK tulee vastavierailulle Talvisaloon keskiviikkona 16.9.

Mestis alkaa perjantaina 24.9. SaPKo matkustaa tuolloin Keuruulle KeuPa HT:n kotiluolaan.