Savonlinnan Annika Sihvonen voitti suomenmestaruuskultaa naisten 50 metrin kiväärin asentokilpailussa ja -hopeaa makuuammunnasta

Annika Sihvonen vei suorituksellaan itselleen kultaa naisten 50 metrin kiväärin 3x40 laukauksen asentokilpailussa perjantaina. Sihvonen jatkoi hyviä ammuntojaan myös lauantaina ottamalla hopeaa naisten 50 metrin kiväärin makuuammunnasta.

Tuija Pauhu

 Annika Sihvonen voitti finaalissa suomenmestaruuden lukemin 448,2. Kuva tammikuulta.
Annika Sihvonen voitti finaalissa suomenmestaruuden lukemin 448,2. Kuva tammikuulta.

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen voitti suomenmestaruuden naisten 50 metrin kiväärin 3x40 laukauksen asentokilpailun perjantaina Salossa, kerrotaan Ampumaurheiluliiton tiedoteessa. Kohtalaisen vaikeissa tuuliolosuhteissa ammutun peruskisan jälkeen Sihvonen oli neljäs tuloksellaan 1142.

— Aika samanlainen kisa kuin muutkin tällä kaudella, sanoi Sihvonen peruskisastaan.

Koko kisan ajan tuuli puuskittain, pyörittäen ja suuntaa vaihdellen. Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs ampui peruskisan ylivoimaiseen voittoon tuloksella 1169.

Naisten finaalin tunnelma kävi jännittäväksi. Kolmanneksi viimeisen laukauksen 8,7 ampunut Sihvonen voitti kuitenkin hienosti suomenmestaruuden lukemin 448,2.

— Finaalissa oli paljon varmempaa ja tasaisempaa kuin peruskilpailussa. Paha keli jätti tulostason alemmaksi, kun normaalisti. Ammunta oli hyvin hallinnassa koko finaalin ajan, kertoi Sihvonen.

— Oli kyllä todellinen työvoitto. Näissä olosuhteissa kokemus oli valttia ja Annika on tunnetusti hyvä vaikeissa olosuhteissa, kertoi Sihvosen valmentaja Marko Leppä.

Sihvonen jatkoi hyviä ammuntojaan myös lauantaina ottamalla hopeaa naisten 50 metrin kiväärin makuuammunnasta. Kilpailun voitti Isokyrön Marjo Yli-Kiikka ampumalla tuloksen 620,0, lyöden Sihvosen 0,6 pisteellä. Pronssille ampui Emmi Hyrkäs. 

— Hyvää makuuammuntaa. En ampunut yhtään huonoa laukausta, mutta muutama meni tuuleen. Olen tyytyväinen, vaikka voitto ja 620-tavoitteen ylitys jäi saavuttamatta, kertoi Sihvonen.

Juttua muokattu 3.8. kello 16.15 lisäämällä lauantain tulokset.

Uusimmat uutiset