Juoksua luonnon helmassa ja uintia kirkkaissa vesissä – Puruvesi Swimrun järjestettiin toista kertaa Punkaharjulla

Osanottajia saapui paikalle ympäri Suomea.

Teemu Silventoinen

Puruvedellä järjestetyssä tapahtumassa osallistujat pääsevät nauttimaan kirkkaista vesistä.
Puruvedellä järjestetyssä tapahtumassa osallistujat pääsevät nauttimaan kirkkaista vesistä.

Lauantaina järjestetyssä Puruvesi Swimrun -tapahtumassa osallistujat pääsivät nauttimaan hyvästä kelistä ja idyllisistä maisemista Pohjois-Saimaalla. Hellejakson jälkeen lämpötila ei noussut polttavan kuumiin lukemiin, hento tuulenvire ja ohut pilvipeite helpottivat urheilijoiden rankkaa puhdetta.

Teemu Silventoinen

Kilpailijat valmiina hyppäämään veteen ensimmäiselle uintiosuudelle.
Kilpailijat valmiina hyppäämään veteen ensimmäiselle uintiosuudelle.

Kello 10 Naaranlahdesta startannut kilpailu alkoi lyhyellä 300 metrin juoksuosuudella kohti rantaa, josta kilpailijat pulahtivat kirkkaaseen Puruveteen tukijoukkojen kannustaessa railakkaasti. Ensimmäinen uintipätkä oli 650 metrin mittainen.

Lyhyimmällä Cute-matkalla osallistujille kertyi 9,4 kilometriä juoksua ja 2,9 kilometriä uintia. Puruvesi Swimrun erottuu muista samankaltaisista tapahtumista pitkillä uintimatkoilla. Pisin reitti Duo double sisältää huimat 26,1 kilometriä juoksua saarissa ja mantereella sekä 14,2 kilometriä uintia. Vertailun vuoksi täysimittaiseen triathloniin, eli Ironman-matkaan, kuuluu 3,8 kilometriä uintia.

Teemu Silventoinen

Savonlinnalainen Maija Tiainen sijoittui toiseksi Cute-matkalla.
Savonlinnalainen Maija Tiainen sijoittui toiseksi Cute-matkalla.

Puruvesi Swimrun on enemmänkin mukava urheilu- ja liikuntatapahtuma kauniissa luonnonmaisemissa kuin kilpailemista veren maku suussa. Cute-matkalla toiseksi sijoittunut ensikertalainen Maija Tiainen tosin on toista mieltä.

– Juokseminen oli rankkaa, ja silloin vain sinnittelin. Uiminen taas oli helppoa ja pystyin lepäämään, uintia olisi saanut olla jopa enemmän, tuumaa hyväntuulinen Tiainen maalialueella.

Todella mukava ja monipuolinen reitti, tasaisesti juoksua ja uintia. — Janne Kyllönen

– Alkuun lähdin ilman suurempia odotuksia. Kun tajusin, että olen melko kärkiporukassa omassa sarjassa, niin rupesin vetämään lujempaa.

Cute-matkalla ensimmäisenä maalin saapui Janne Kyllönen ajalla 2:04:18, Tiaisen aika oli 2:11:53. Pornaisista kotoisin oleva Kyllönen osallistui myös ensimmäistä kertaa tapahtumaan.

– Todella mukava ja monipuolinen reitti, tasaisesti juoksua ja uintia. Rauhallisella tahdilla menin, enkä juossut hampaat irvessä. Välillä reitillä oli hankalaa, juurakkoista maastoa, mikä piti vauhdin alhaalla, kertoo Kyllönen.

Teemu Silventoinen

Keli oli kohdillaan lauantaina Punkaharjulla.
Keli oli kohdillaan lauantaina Punkaharjulla.

Toista kertaa järjestetty tapahtuma houkutteli paikalle 29 liikkujaa. Viime vuonna osallistujia oli Suomen lisäksi Saksasta ja Venäjältä, mutta tänä vuonna ulkomaalaisia ei lähtöviivalla nähty koronarajoituksista johtuen. Onneksi tapahtuma itsessään pystyttiin järjestämään.

– Onneksi ei tarvinnut luovuttaa ja ilmoittaa, että tapahtuma siirretään ensi vuodelle. Tietysti omia haasteita tämä erikoiskevät on tuonut, kun uimahallit ovat olleet kiinni. Harrastelijoiden uimakunto ei välttämättä ole terävimmillään, ja sitten on saatettu ajatella, että ei toinna osallistua kilpailuihin, pohtii tapahtuman vetäjä Heikki Hamunen.