SaPKolle kova menetys, kun Atte Karppinen vaihtaa pässilogon karhuun – "Siitä on Räpsän kanssa sovittu, etten mä tuuleta maalia SaPKoa vastaan"

Kaksi kautta SaPKossa pelannut Atte Karppinen siirtyy ensi kaudeksi IPK:n riveihin.

Tuija Pauhu

Atte Karppinen edusti SaPKoa kaksi edellistä kautta. Ensi kaudella hänet nähdään Talvisalossa IPK:n paidassa.
Atte Karppinen edusti SaPKoa kaksi edellistä kautta. Ensi kaudella hänet nähdään Talvisalossa IPK:n paidassa.

SaPKon hyökkäyskalusto koki pahan menetyksen, kun Atte Karppinen vahvistaa ensi kaudella Iisalmen Peli-Karhujen joukkuetta.

Karppinen edusti SaPKoa kaksi edellistä kautta, joiden aikana 98 runkosarjaotteluun kertyi 86 tehopistettä. Karppinen kuului savonlinnalaisten ykköshyökkääjiin ja oli viime kaudella joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja tehoin 18+28.

Päätös vaihtaa Savonlinna Iisalmeen oli kuitenkin haastava.

– Ajattelen, että tämä on omassa tilanteessa ja tässä uran vaiheessa hyvä steppi eteenpäin. Siellä on tehty hyvää työtä, puitteet ovat kunnossa sekä nouseva organisaatio, Karppinen taustoittaa ratkaisuaan.

Oulun Kärppien kasvatti ei kuitenkaan jätä Savonlinnaa taakseen ovet paukkuen.

– Tykkäsin olla kaksi vuotta siellä, ja menin eteenpäin pelaajana. Päätös ei ollut helppo. Olisi ollut haluja jatkaa sielläkin, mutta joskus on tehtävä vaikeita päätöksiä.

SaPKo on ollut viime vuosina IPK:lle haastava vastus, sillä pässipaidat ovat voittaneet kahden edellisen kauden aikana seitsemän kahdeksasta joukkueiden välisestä kohtaamisesta. Karppinen ei ole kuitenkaan valmis häviämään ensi kaudella vanhalle seuralleen.

– Minä olen aina valmis voittamaan, oli vastassa kuka tahansa, hän heittää.

Hyökkääjä ei ole vielä päättänyt, aikooko tuulettaa mahdollisia maaleja SaPKoa vastaan. Savonlinnalaisten valmennuksella oli asiaan myös mielipiteensä.

– Siitä on Räpsän (Pasi Räsäsen) kanssa sovittu, etten mä tuuleta. Mutta en tiedä, maalinteko on kuitenkin niin siistiä hommaa. Ehkä mä pysyn housuissani, jos isken SaPKoa vastaan kiekon pussiin, Karppinen naurahtaa.