IPK antoi potkut Janne Sinkkoselle — Vastuun päävalmentajan tehtävistä ottaa välittömästi 43-vuotias Tommi Miettinen

IPK on hävinnyt seitsemän viimeistä peliään ja on sarjassa toiseksi viimeisenä. Eroa pudotuspeliviivaan on 20 pistettä.

Tuija Pauhu

Janne Sinkkonen valmensi Iisalmessa kolmatta kauttaan.
Janne Sinkkonen valmensi Iisalmessa kolmatta kauttaan.

Mestiksessä pelaava Iisalmen Peli-Karhut on vapauttanut Janne Sinkkosen päävalmentajan tehtävistä. Pelillisesti erittäin vaikean alkukauden aikana IPK on pystynyt keräämään ainoastaan 22 pistettä 28:sta ottelusta. 

IPK on hävinnyt seitsemän viimeistä peliään ja on sarjassa toiseksi viimeisenä. Eroa pudotuspeliviivaan on 20 pistettä.

— Kausi on ollut erittäin vaikea alusta asti. Pelillinen menestys on ollut erittäin suuri pettymys, joten koimme että muutoksia on tehtävä. Valitettavasti usein se muutos yksilöityy päävalmentajaan, mutta se kuuluu tähän lajiin, kertoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola seuran tiedotteessa.

— Päätös ei todellakaan ollut helppo, mutta välillä on tehtävä myös ikäviä ratkaisuja. Haluamme kiittää "Jasia" ajasta Iisalmessa ja työstä IPK:n eteen, jatkoi Ylisipola. 

Sinkkonen valmensi SaPKoa kausilla 2013—2015.

Vastuun päävalmentajan tehtävistä ottaa välittömästi 43-vuotias Tommi Miettinen. Mittavan pelaajauran tehnyt Miettinen on toiminut peliuran jälkeen valmentajana KalPa:n organisaatiossa. Kolme ensimmäistä kautta hän toimi apuvalmentajana Liigassa ja viimeisimmät 2,5 kautta A-nuorten päävalmentajana.

Miettisen sopimus kattaa loppukauden. KalPa ja Miettinen ovat myös solmineet sopimuksen KalPan A-nuorten valmennusvastuun jatkamisesta ja Miettinen tulee jatkamaan KalPan A-nuorten päävalmentajana jälleen ensi kaudella.  

— Tilanne IPK:ssa on erittäin haastava. Joukkueessa on tietyllä tavalla kriisi päällä ja niin heidän kuin meidänkin seuran intressit ovat tässä hetkessä ja haluamme, että IPK on tulevaisuudessakin Mestis-seura. Heillä on valtava tahtotaso pitää Iisalmi Mestis-kartalla ja haluamme auttaa siinä, Miettinen sanoo.

Miettisen mukaan kurssi täytyy Iisalmessa kääntää nopeasti.

— Koko joukkueen tilanne on tällä hetkellä haastava ja kurssi täytyy kääntää nopeasti, voitosta pitää pystyä pelaamaan jo heti seuraavassa ottelussa lauantaina.

— Melkoinen hyppy tuntemattomaan tämä on, mutta uskon, että pystymme yhdessä muutoksen tekemään. En olisi muuten tähän lähtenyt mukaan, Miettinen päättää.