East Volley löysi peliinsä rentouden ja nappasi kauden avausvoittonsa suoraan kolmessa erässä Pielavedeltä — "Pojat heittivät sopivissa määrin vitsiä kesken pelin, ja se on yllättävän tärkeää"

Savonlinnalaiset hakivat kauden avausvoittonsa sunnuntaina Pielavedeltä rennolla pelillä suoraan kolmessa erässä.

Tuija Pauhu

East Volley löysi rentouden pelaamiseensa kauden toisessa pelissä, ja se toi kolmen pisteen voiton.
East Volley löysi rentouden pelaamiseensa kauden toisessa pelissä, ja se toi kolmen pisteen voiton.

East Volley nappasi avausvoittonsa lentopallon miesten 1-sarjassa sunnuntaina Pielavedellä. Sampo kaatui kotihallissaan suoraan kolmessa erässä pistein 17—25, 17—25, 24—26.

Savonlinnalaiset olivat päässeet ensimmäisessä ottelussa esiintyneestä jännityksestä eroon, ja pelasivat Pielavedellä rennosti ja varmoin ottein.

Pojat heittivät sopivissa määrin vitsiä kesken pelin, ja se on yllättävän tärkeää. — Jaakko Hakulinen

— Kaikin puolin todella hyvä ottelu meiltä. Nyt olivat suoritukset meillä ihan jokaisella osa-alueella huomattavasti parempia, rohkeampia ja tehokkaampia, East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

— Pelin jälkeen Pöllin (joukkueen toinen valmentaja Antti Pölönen) kanssa sanoimme pojille, että isoin ero viikon takaiseen otteluun oli, ettei heitä selvästi jännittänyt niin paljoa. Nyt kentällä oli todella hyvä ja vapautunut fiilis. Pojat heittivät sopivissa määrin vitsiä kesken pelin, ja se on yllättävän tärkeää. Se tuo rentouden, Hakulinen jatkaa.

East Volley oli alusta alkaen ottelussa niskan päällä ja onnistumiset ruokkivat joukkueen tekemistä. Sampo pääsi ottelussa vain muutamia kertoja johtoasemaan, ja East Volley pelasi tasaisen varmasti.

Sampo haastoi East Volleyta erävoitosta vain päätöserässä, kun se venytti ratkaisun jatkopalloille. East Volley nappasi kauden ensimmäisen voittonsa kuitenkin jo toisesta erä- ja ottelupallosta.

— Ensimmäisessä pelissä meillä ei ollut keskihyökkäystä juuri ollenkaan. Nyt se sekä lähes kaikilla muillakin osa-alueilla pelaaminen oli hyvää. Torjunnassa on toki vielä kehitettävää, mutta siinäkin onnistuimme tekemään hyviä vaimennuksia sekä muutamia tappotorjuntojakin, Hakulinen kertasi.

East Volley sai onnistumisia laajalla rintamalla, mutta joukkueen paras pistemies oli Teemu Silventoinen (15).

Hakulinen myöntää Sampon olleen jopa hieman vaisu, mutta totesi osasyyksi East Volleyn hyvyyden.

Kotijoukkueen vaarallisin pelaaja ottelussa oli liigakentilläkin nähty Antti Karttunen.

— He eivät saaneet peliään rullaamaan rennosti missään vaiheessa. Mutta se oli osittain meidän hyvyyttä, koska emme päästäneet heitä tekemään mitään, Hakulinen sanoi.

— Meillä oli selkeät taktiikat torjuntaan sekä syöttämiseen, jotka toimivat. He jäivät yhden laiturin varaan, jonka saimme lopussa kiinni.

Hakulisen mukaan sunnuntain kaltaista rentoutta ei ole Eastin pelissä näkynyt edes harjoituksissa.

— Toivottavasti pelaajat huomaavat, että pelaamisen hyvä fiilis lähtee siitä, että nautiskellaan ja keskitytään. Tänään sen suhde oli loistava: Vaikka pidetään hauskaa, jokainen keskittyi myös omaan rooliinsa. Toki virheitä tulee aina, mutta se oli todella vähäistä.

East Volleyn kausi jatkuu ensi viikonloppuna reissulla napapiirille, kun joukkue kohtaa NaPan Rovaniemellä.

Uusimmat uutiset