Kiteen Pallon pelinjohtaja Raimo Braggen juhlaan Fuengirolassa kuuluvat Tuntematon omassa ravintolassa ja karjalanpaisti kotona juhlapöydässä

Kiteen Pallon pelinjohtaja viettää itsenäisyyspäivää Espanjassa. Pesäpallonimistä saarelaislähtöinen Jani Valkeapää ja kiteeläislähtöinen Toni Kohonen juhlivat Linnan juhlissa.

Soila Puurtinen

Raimo Bragge jatkaa ensi kesänä pelinjohtajana Kiteellä. Talvikauden hän pyörittää omaa ravintolaa Fuengirolassa.

Kiteen Pallon superpesisjoukkueen pelinjohtaja Raimo Bragge pyörittää ravintolaa Fuengirolassa. Espanjassa hän on elänyt jo vuodesta 2011 lähtien.
Itsenäisyyspäivän ohjelma on Braggella perinteinen etelässäkin: Tuntematon sotilas oman ravintolan telkkarista ja illalla kotona karjalanpaistia ja Linnan juhlat.
Espanjalaisuudessa on Braggen mielestä tyypillistä mañana-meininki, eli  kiire ei ole mihinkään.
— Elämänasenne on huomattavasti rennompi, kaikki ei ole niin hirmu tarkkaa. Toki se tuo myös miinuspuolia, kun asioita hoidetaan monesti vähän vasemmalla kädellä.

Ihmiset äänessä

Suomalaiset voisivat ottaa oppia espanjalaisten välittömyydestä.
— Nämä ovat kohteliaita. He tervehtivät tulevat he linja-autoon tai mihin tahansa. Suomalainen kun menee bussiin, kukaan ei sano mitään.
— Tosin kun menet täällä kaupan kasalle, voi mennä pari kolme minuutia niin, ettei kassa tee muuta kuin juttelee asiakkaalle.

Täälläkin on kyllä säännöt, mutta ei niiden noudattamista kukaan tarkkaile. — Raimo Bragge


Suomesta Bragge veisi täsmällisyyttä ja nykyaikaista asioiden hoitoa. Espanjassa pitää ensin hakea lappu jostain, että voi mennä jonottamaan toiseen paikkaan.
— Suomessa nykyisin kaiken pystyy periaatteessa tekemään netin kautta, vakuutukset, auton rekisteröinnin, pankkiasiat...ne asiat ovat täällä kaikki valovuoden jäljessä.
— Täälläkin on kyllä säännöt, mutta ei niiden noudattamista kukaan tarkkaile.

Pöydässä pitkään

Juhlimista espanjalaiset rakastavat.
— He menevät vaikka ottamaan pankkilainan, jotta voisivat juhlia, jos ei sillä hetkellä satu olemaan rahaa.
— Täällä papatetaan ruokapöydässä ja ruokailu saattaa kestää pari kolme tuntia ja välillä närkitään jotakin.

Pesäpallonimistä saarelaislähtöinen Jani Valkeapää ja kiteeläislähtöinen Toni Kohonen juhlivat itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet