Boxing Night Olavinlinna perutaan tältä kesältä – Tapahtumajärjestäjä Pasi Pekkonen: "On pakko todeta, ettei tapahtumaa voi tällä kertaa viedä järkevästi loppuun"

Boxing Night Olavinlinnan etkoille suunniteltua Apocalyptican konserttia ei ole vielä peruttu, vaan viranomaisilta odotetaan tarkempaa tietoa konsertin järjestämisen mahdollisuuksista.

Timo Seppäläinen

Edis Tatlin oli tarkoitus otella Olavinlinnassa EM-ottelu.
Edis Tatlin oli tarkoitus otella Olavinlinnassa EM-ottelu.

Myös Boxing Night Olavinlinna -tapahtuma joudutaan perumaan tältä vuodelta koronapandemian vuoksi.

– Suomi alkaa pikkuhiljaa avautua koronapandemian hellittäessä, mutta Olavinlinnan ammattinyrkkeilyillan näkökulmasta avautuminen tapahtuu liian myöhään, tapahtuman tiedotteessa sanotaan.

Sen mukaan pitkän harkinnan jälkeen on käynyt selväksi, ettei tapahtumaa ole erikoisolosuhteiden takia mahdollista järjestää tyydyttävällä tavalla.

Tapahtumassa nähdään urheilijoita sekä heidän avustajiaan useista eri maista, joissa kaikissa koronaepidemia on eri vaiheessa, ja karanteenisuositukset tekisivät Suomen-vierailuista vaikeita järjestää.

Myös yleisötapahtumien muuttuvat rajoitukset aiheuttavat liian suuria epävarmuustekijöitä.

– Olavinlinnassa oli lisäksi tarkoitus nähdä Edis Tatlin EM-ottelu, mutta Tatli loukkasi olkapäänsä eikä kykene vielä elokuussa nyrkkeilemään. Kun kaikki nämä tekijät laskee yhteen, on pakko todeta, ettei tapahtumaa voi tällä kertaa viedä järkevästi loppuun, tapahtumajärjestäjä Pasi Pekkonen sanoo tiedotteessa.

Olavinlinnan nyrkkeilytapahtumien perinne jatkuu kuitenkin ensi vuonna. Kaikkiaan Boxing Night Olavinlinna on järjestetty jo seitsemän kertaa.

Olavinlinnassa oli tarkoitus käydä EM-ottelu

Tatlin mestaruusottelun lisäksi Olavinlinnassa oli tarkoitus nähdä 8. elokuuta muun muassa Juho “Härmän häjy” Haapojan paluu.

On mahdollista, että molemmat nyrkkeilijät nähdään kehässä vielä tämän vuoden aikana.

– Meillä on ollut suunnitelmia toisen tapahtuman järjestämisestä loppuvuodelle. Sekä järjestäjiä että urheilijoita harmittaa kovasti Olavinlinnan illan peruuntuminen, ja katsomme paraikaa, mitä voisimme saada aikaiseksi. Siitä saattaa kehkeytyä aika kookas ilta, sillä moni suomalainen nyrkkeilijä odottaa mahdollisuutta palata kehään, Pekkonen sanoo.

Boxing Night Olavinlinnan alkujuhliin 7. elokuuta on suunniteltu metalliyhtye Apocalyptican konserttia. Tätä esitystä ei ole vielä peruttu, vaan viranomaisilta odotetaan tarkempaa tietoa konsertin järjestämisen mahdollisuuksista.

– Ensi maanantaihin mennessä tiedämme, mikä keikan kohtalo on. Tässä vaiheessa olen vielä varovaisen toiveikas konsertin suhteen, Pekkonen sanoo.