Niklas Salo löi SaPKon välieriin — IPK kaatui Kankaan montussa vasta jatkoerässä

Iisalmessa haettiin ratkaisua pitkän kaavan mukaan. Salo ratkaisi ottelun ensimmäisessä jatkoerässä.

Tuija Pauhu

Niklas Salo iski ratkaisevan osuman Iisalmessa.
Niklas Salo iski ratkaisevan osuman Iisalmessa.

SaPKo ja IPK hakivat maanantaina ratkaisua kuudennessa puolivälierässä pitkän kaavan mukaan, kun ratkaisua jouduttiin Kankaan montussa hakemaan aina jatkoerästä saakka.

SaPKo johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta sitkeä iisalmelaisnippu ei suostunut luovuttamaan varsinaisella peliajalla. Ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoeristä. Siellä ratkaisun ohjasi maalinedustalta Niklas Salo. Ottelu päättyi SaPKon 4—5-voittoon.

Tärkeän ottelun jännitys paistoi varsinkin IPK:n otteista pelin alkuhetkillä, ja sarjan muista otteluista poiketen ottelu lähti käyntiin SaPKon varovaisella hallinnalla.

Seesteisyys ei pysynyt ottelussa kuitenkaan pitkään, vaan IPK:n avausmaali herätti pelin eloon. SaPKon puolustus pelasi pehmeästi Pasi Kouvolaisen vedon jälkitilanteen, ja Valtteri Pihlajamäki pääsi vetämään pässipaitojen mailojen kautta yli savonlinnalaisten maalilla torjuntavuoron saaneen Joonas Toivosen.

SaPKo nousi tasoihin vielä ennen erätaukoa Jarno Pavénin pudotuspelien ensimmäisellä osumalla. Pässipaitojen ylivoiman jälkeen paine jäi iisalmelaisten alueelle, ja Joona Monto sai tarjoili puolustajalle avopaikan.

SaPKo-puolustajien esiin nousu jatkui toisessa erässä, kun William Mäkinen viimeisteli pässipaitojen illan toisen täysosuman. Puolustaja päätti nousunsa siniviivalta komeasti rystyltä, ja vei pässipaidat ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Sen jälkeen SaPKo haki aktiivisesti lisäosumia, mutta viimeistelystä uupui terävyys. Vaikka IPK oli paikka paikoin täysin sillassa, erän edetessä se kuitenkin jälleen vertyi. Sitkeä iisalmelaisnippu taisteli ja lopulta tasoitti ottelun viisi sekuntia ennen summeria, kun Janne Katosalmi räjäytti kuitenkin Kankaan montun katon lähes irti huudattamalla kotiyleisöä ylivoimalla erän viime hetkillä.

Päätöserässä ottelu alkoi näyttää jälleen ottelusarjan aiemmista peleistä tutulta hurjumheiltä ja maaleja iskettiin vuorotellen.

SaPKo-kapteeni Joona Monto pääsi siirtämään savonlinnalaiset 2—3-johtoon kun kolmatta erää oli pelattu vain 37 sekuntia. Kolme IPK-pelaajaa otti kiinni Kalle Saramäen ja näin Monto pääsi vapaasti iskemään.

Ilo oli kuitenkin lyhytikäinen, sillä Henri Kivioja rankaisi välittömästi ja jälleen peliä jatkettiin tasatilanteessa.

Rasmus Hämäläinen iski SaPKon takaisin johtoasemaan ylivoimalla, mutta pian soi jälleen myös toisessa päässä. Myös Samu Pyykkösen 4—4-osuma syntyi ylivoimalla.

SaPKo painoi kolmannessa erässä kovaa päälle, mutta Matias Lainion tolppaa lähemmäksi maalia ei savonlinnalaiset päässeet.

Myös IPK:lla oli omat paikkansa, mutta varsinainen peliaika loppui tilanteessa 4—4.

Jatkoerässä IPK:n Pasi Kouvolainen otti kaksiminuuttisen kiekon sulkemisesta ja tarjosi mahdollisuutta SaPKolle.

Hetken näytti siltä, ettei SaPKo onnistu paikkaansa käyttämään, kunnes rangaistuksen loputtua Niklas Salo ohjasi Henri Keskilohkon vedon maalinedustalta ohi IPK-vahti Aleksi Aution.

Voitto oli SaPKolle puolivälieräsarjan neljäs ja näin sen kausi jatkuu välierissä. Siellä vastaan asettuu TUTO. Ensimmäinen peli pelataan  perjantaina Talvisalossa.