East Volley haki iisin voiton Napapiirin Palloketuista — "Jos vastustaja pelaa huonommin niin aina on olemassa riski, että itsekin vajotaan sille tasolle, mutta nyt niin ei käynyt"

Vain kerran tällä kaudella kotiyleisönsä edessä pelannut East Volley jatkaa vieraspelejään vielä ensi viikonloppunakin Tampereella ja Turussa.

Tuija Pauhu

Antti Pölönen otti yhden aikalisän toisessa erässä ja laittoi paletin kuntoon. Tero Kautonen oli muiden tehtäviensä ohella pitkän reissun majoitusvastaava.
Antti Pölönen otti yhden aikalisän toisessa erässä ja laittoi paletin kuntoon. Tero Kautonen oli muiden tehtäviensä ohella pitkän reissun majoitusvastaava.

Napapiirin Palloketuista riitti vajaaksi puoleksitoista tunniksi purtavaa East Volleylle lentopallon 1-sarjan sunnuntain ottelussa.

Savonlinnalaisille kirjattiin kauden toinen kolmen pisteen voitto lukemin 0—3 (20—25, 16—25, 15—25).

NaPan nuori joukkue sen sijaan jatkaa sarjan jumbona ainoastaan yhden pisteen keränneenä.

— Sarjan pisin reissu on heitetty onnistuneesti. Rovaniemeltä on aina oma haasteensa ottaa pisteet mukaan, mutta nyt siinä onnistuttiin hyvin, Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen sanoi.

Pitkämatkalaisten urakkaa helpotti sekin, että kotijoukkue teki Eastin vaihtopenkin epävirallisen kirjanpidon mukaan 32 virhettä.

East oli lähtenyt jo lauantaina reissuun kymmenellä miehellä, mutta laatu korvasi määrän tälläkin kertaa.

Oulunsalossa yöpyneillä savonlinnalaisilla ei ollut ottelussa kuin yksi hankalampi hetki. Toisessa erässä tilanteessa 8—5 valmentaja Antti Pölönen kutsui joukot ainoan kerran käskynjaolle ja sieltä saadut vinkit tepsivät. Seuraavan aikalisän ottikin NaPa tilanteessa 10—12. Se ei enää peliä kääntänyt, vaan East lasketteli selvään erävoittoon.

Perusehjä tekeminen säilyi meillä koko pelin ajan. — Jaakko Hakulinen

Kolmas erä kääntyi vieraille jo alkumetreillä ja loppupeli palloteltiin pois sopuisasti.

— Jos vastustaja pelaa huonommin niin aina on olemassa riski, että itsekin vajotaan sille tasolle. Nyt niin ei käynyt, vaan perusehjä tekeminen säilyi meillä koko pelin ajan, Hakulinen sanoi.

Vili Väkeväinen

Yleispelaaja Teemu Silventoinen on ollut jokaisessa East Volleyn kolmessa ottelussa joukkueensa paras pistemies.
Yleispelaaja Teemu Silventoinen on ollut jokaisessa East Volleyn kolmessa ottelussa joukkueensa paras pistemies.

Eastin parhaana pyttykerho palkitsi 14 pistettä takoneen Teemu Silventoisen. Taavi Tuominen hakkuroi 12 pistettä ja Tiitus Vuori yleispelasi viisi pojoa.

NaPan syömähammas oli 20 pistettä moukaroinut Sampsa Lokka. NaPan riveissä oli Eastille viime kausilta tuttu kasvo, kun Ettan liigajoukkueeseen Parikkalan Urheilijoista siirtynyt Aleksi Muukkonen vahvisti oululaisten farmijoukkuetta.

Muukkosen käsi ei käynyt tutun tehokkaasti ja pisteitä kertyi ainoastaan neljä.

— Ehkä NaPakaan ei osannut hyödyntää Aleksin vahvuuksia, Hakulinen näki.

Vain kerran tällä kaudella kotiyleisönsä edessä pelannut East Volley jatkaa vieraspelejään vielä ensi viikonloppunakin. Lauantaina se kohtaa Rantaperkiön Iskun Pyynikin palloiluhallissa Tampereella ja sunnuntaina Ruslan Zhbankovin päävalmentaman TUTO Volleyn Turussa.

Marraskuun toisena päivänä Savonlinnan liikuntahalliin Heikinpohjaan tulee Lempo-Volley Lempäälästä, joten ainakin sarjan kärkipäässä viihtyviä TUTOa ja Lempoa vastaan haaste tulee olemaan kova.

Uusimmat uutiset