Kotiradan sankareita juhlittiin koleassa kelissä — Camri odotettuun voittoon

Tihkusateesta huolimatta paikan päälle Hannolanpellon raviradalle saapui yleisöä runsaat 1180 henkeä. Katso tästä kuvat paikan päältä!

Antti Varonen

Kansa odottaa malttamattomana ravien alkua. Tihkusateesta huolimatta paikan päälle Hannolanpellon raviradalle on saapunut yleisöä runsaat 1180 henkeä. Illan kruununa voidaan seurata paikallisen tähden, kuninkuuskilvassa kolmanneksi yltäneen Camrin edesottamuksia, mutta kaikki illan kymmenen lähtöä tarjoavat mielenkiintoista seurattavaa.

Rata saa tallialueen puolella ansaitusti kehuja. Ensimmäistä kertaa Hannolanpellon radalle saapunut Pertti Niveri innostuu muiden ohella ylisanoihin.

Antti Varonen

—Tännehän pitäisi saada neljät ravit vuodessa, Hannolanpellossa on kesäradaksi upeat puitteet ja itse rata on hevosystävällisyydessään aivan huippuluokkaa, hehkuttaa Niveri.

Pertti Niveri on matkassa Vieskerin Valon kanssa, joka on tullut haastamaan kotiradan Camrin.

Antti Varonen

—Vieskerin Valo oli jo viimeksi tosi hyvä, mutta Camri on kyllä niin nopea ettei sille minkään mahda, Niveri tuumii ennen lähtöä.

Tallialueella Sari Laukkanen tuulettaa villisti, kun huhtikuussa ostettu Exuberance ottaa ravien toisessa lähdössä uransa ensimmäisen voiton savonlinnalaiselle kimpalle.

Antti Varonen

—Tällä on ollut vähän henkisiä ongelmia, mutta nyt ollaan jo voiton puolella, sen puoleen ei uran ensimmäinen ykkössija tullut yllätyksenä, Laukkanen valaisee.

Toto4-pelin avauskohteessa nähdään erittäin hieno ja tasainen loppukamppailu. Se saa yleisön innostumaan äänekkääseen kannustukseen. Lähdössä liki sata metriä keulasta jäänyt Mäkelän Jero kirii vimmatusti ja ehtii kuin ehtiikin maaliviivalle ensimmäiseksi.

Antti Varonen

—Kyllä se isäukko on tehnyt hyvää työtä kotona, sen verran hyvänmakuiselta hevonen tuntui, onnellinen kuski Uki Hämäläinen kehuu.

Ravien viidennessä lähdössä savonlinnalaislähtöinen Samuli Innanen pitää Rainbow Cherryllä keulapaikan alusta loppuun asti.

—Tiukille meni, mutta hyvin kävi. Valmentajalta tuli niin selkeät ohjeet, että keulasta ajetaan. Tyypillinen tamma, Rainbow Cherry pystyisi parantamaan aika paljonkin ja voittosumma voisi olla moninkertainen, mutta sitten aina tulee jotain, Innanen kertoo.

Vihdoin koittaa odotettu hetki, kun Camri saapuu esittelyyn radalle ja se saakin yleisöltä välittömästi raikuvat suosionosoitukset. Itse lähdössä Camri avaa tuttuun tapaansa terävästi ja kuudenkymmenen metrin takamatkasta huolimatta se on hetkessä paaluhevosten kannassa. Juoksu päättyy odotetusti voittoon.

—Meinasin ensin, että hevonen olisi saanut nyt kuninkuuskilvan jälkeen huilata ja keskittyä hetken siitoskauteen, mutta kyllä näihin kotiradan kisoihin kuitenkin on suorastaan velvollisuus tulla, valmentaja Jorma Konnu myhäilee juoksun jälkeen onnellisena.

On tullut kotiinlähdön aika, yleisö poistuu silmin nähden tyytyväisenä. Illan ravit on saatu ajettua ajallaan, ilman ainuttakaan lähdön uusintaa. Hienon urheilullisen annin lisäksi, ei kenenkään tarvitse lähteä kotimatkalle tyhjin vatsoin, siitä piti huolen hienosti järjestettyjen ravien runsas ruokatarjonta.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo