Kevät lähenee ja pelit kovenee: Tänä viikonloppuna Savonlinnassa tarjolla runsaasti urheiluviihdettä

SaPKo sekä East Volley kamppailevat viikonloppuna asemista pudotuspeleihin. Sunnuntaina Tanhuvaarassa hiihdetään maakuntaviesti.

Soila Puurtinen

East Volleylla on edessä tärkeä tuplaviikonloppu, kun se kohtaa OKL-hallilla sekä Sampon että Passarit.
East Volleylla on edessä tärkeä tuplaviikonloppu, kun se kohtaa OKL-hallilla sekä Sampon että Passarit.

Kevään saapuminen näkyy myös Savonlinnan alueen urheilutarjonnassa. Tänä viikonloppuna on luvassa joka päivälle paikallista urheilua, joissa kaikissa tapahtumissa panokset ovat korkealla.

Viikonlopun suurin yksittäinen tapahtuma on sunnuntain maakuntaviesti Tanhuvaarassa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Saimaan maakuntaviesti kerää paikalle lähes 200 hiihtäjää kamppailemaan Etelä-Savon sekä Etelä-Karjalan yhdistetystä herruudesta.

Sarjaotteluissa panokset kovenevat kevään edetessä. Tämä viikonloppu on erityisen tärkeä kaksi kotiottelua pelaavalle East Volleylle lentopallon miesten 2-sarjassa. Lauantaina OKL-hallille saapuu vieraaksi sarjakärki Pielaveden Sampo ja sunnuntaina Mikkelin Passarit.

East Volley on sarjataulukossa toisella sijalla tasapisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneen Sampon kanssa. Myös pisteen päässä kärkkyvä Karpaasit on pelannut yhden ottelun savonlinnalaisia vähemmän.

Perjantaina puolestaan SaPKo jatkaa kamppailuaan Mestiksen pudotuspelien kotiedusta. Vaikka pässipaitojen neljän ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona Rovaniemellä, pysyi joukkue neljännen sijansa. Viidentenä oleva Jokipojat on edelleen pelannut yhden ottelun savonlinnalaisia enemmän.

Tuija Pauhu

SaPKo kohtaa perjantaina Talvisalossa KeuPan.
SaPKo kohtaa perjantaina Talvisalossa KeuPan.

SaPKo pelaa viikon ainoan kotiottelunsa KeuPaa vastaan perjantaina. Lauantaina se matkaa sarjakolmosen Imatran Ketterän vieraaksi.

Perjantaina Talvisalossa avauskiekon pudottaa SaPKo-legenda Steve McDonald.

Myös SaPKon A-nuorten otteita pääsee lauantaina seuraamaan Talvisalossa, kun Nuorten Mestiksen sarjakärki LeKi saapuu vieraaksi Savonlinnaan. Nuorten pässipaidat ovat sarjassa hyvissä asemissa, kun joukkue on sijalla seitsemän viisi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä.