Matias Rauvolan oli helppo tehdä jatkosopimus SaPKoon – ”Savonlinnassa olen viihtynyt tosi hyvin ja kaikki on toiminut.”

Harjoittelu jossain vaiheessa alkavaa jääkiekkokautta varten vaatii hyökkääjän mukaan tänä poikkeuskeväänä ja -kesänä normaalia enemmän mielikuvitusta.

Timo Seppäläinen

Matias Rauvola pukee tutun, numerolla 77 varustetun pelipaidan ylleen myös ensi pelikaudella.
Matias Rauvola pukee tutun, numerolla 77 varustetun pelipaidan ylleen myös ensi pelikaudella.

Eurajokelainen Matias Rauvola ei ole saanut kahdessa talvessa tarpeekseen Savonlinnasta eikä Mestiksestä.

Toukokuussa 23 vuotta täyttävä hyökkääjä solmi SaPKon kanssa jatkosopimuksen, eikä asiaa tarvinnut sen kummemmin miettiä.

– Savonlinnassa ja SaPKossa olen viihtynyt tosi hyvin ja kaikki on toiminut, joten ei ollut syytä tähyillä muualle. Aika varhain jo kauden aikana ruvettiin jatkosta puhumaan, ”Rale” perusteli jatkoaan.

Mestiskiekkoilijan tienesteillä ei ympäri vuoden elä, joten Rauvolakin aloittaa ensi viikolla työt Eurajoen ydinvoimalassa.

– Olen ollut siellä laitoshuoltajana aiemminkin, joten tuttuun ja turvalliseen paikkaan mennään.

Harjoittelu jossain vaiheessa alkavaa jääkiekkokautta varten vaatii Rauvolan mukaan tänä poikkeuskeväänä ja -kesänä normaalia enemmän mielikuvitusta.

– Punttisalille en ole lähtenyt, joten sen jättämän vajeen korvaamiseksi täytyy keksiä jotain muuta. Onneksi omalla keholla pystyy tekemään paljon.

Rauvola on käynyt lenkillä pienissä porukoissa ja ulkoilu on muutenkin maittanut.

– Testeissähän sen sitten näkee miten treeni on onnistunut.

Tuija Pauhu

Matias Rauvola on ensi kaudella valmis ottamaan jälleen yhden stepin eteenpäin.
Matias Rauvola on ensi kaudella valmis ottamaan jälleen yhden stepin eteenpäin.

Aloin olla hyvässä vedossa kun pelit loppuivat. — Matias Rauvola

Rauvolan ensimmäinen kausi SaPKossa meni tuntuman hakemiseen aikuisten peleistä ja päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen.

Viime kaudella luotettavasti kaukalossa uurastava Rauvola sai enemmän vastuuta valmennukselta ja kymmenen maaliakin tuli tehtyä yhdeksän syötön lisäksi.

– Nousujohteisesti on menty eteenpäin. Viime kaudella roolini kasvoi ja sain enemmän vastuuta eri osa-alueilla. Se kasvatti myös itseluottamusta. Aloin olla hyvässä vedossa kun pelit loppuivat, Rauvola perkaa viime kautta.

Koronavirus lopetti kauden kuin seinään juuri ennen pudotuspelejä.

– Siinä vaiheessa harmitus oli tietysti suuri, kun ei oikein vielä hahmottanut miten iso juttu tästä vielä tulee. Nyt kun asiaa ajattelee, niin sarjojen päättäminen oli oikea ratkaisu.

Rauvola on itse pysynyt terveenä.

Kun Mestis aikanaan alkaa, niin sarjassa nähdään myös ainakin yksi uusi tuttavuus, kun Kiekko-Espoo on läpäissyt lisenssimenettelyn. Forssan Palloseuran mestispaikka vaatii vielä lisäselvityksiä.

– Totta kai Espoo on erittäin tervetullut Mestikseen. Onhan siellä perinteitä liigastakin. Hienoa olisi, jos Forssakin saataisiin mukaan, Rauvola sanoo.

Rauvola edustaa tällä hetkellä ainoana SaPKon Lukko-taustaisia pelaajia, kun Matias Lainio, Roope Urpolahti ja Julius Marva ovat ainakin vielä ilman sopimusta pässipaitaan.

– En ole kavereita hetkeen nähnyt, joten heidän suunnitelmistaan minulla ei ole tietoa. Sopimukset tehdään kuitenkin aina omista lähtökohdista, eikä sen mukaan missä kaverit pelaavat.