Ranch Kelly jyräsi Mikkelissä tammojen uuden SE:n 1.09,7 — "Uskomaton aika!"

Ranch Kelly sivusi ajallaan Brad de Veluwen absoluuttista Suomen ennätystä.

Suomen Hippos / Lotta Kosonen

Ranch Kelly kiisi Mikkelissä uuden tammojen SE:n. Ohjastaja Hannu Torvinen sai nautiskella voitosta runsaslukuisen yleisön edessä.
Ranch Kelly kiisi Mikkelissä uuden tammojen SE:n. Ohjastaja Hannu Torvinen sai nautiskella voitosta runsaslukuisen yleisön edessä.

Mäntyharjulaisen Anne Luttisen valmentaman Ranch Kellyn vauhti vain paranee. St Michel-viikonlopun ensimmäinen Suomen ennätys syntyi huikean juoksun jälkeen.

Ranch Kelly pamautti tammojen SE:n uusille kymmenluvuille kilometriaikaan 1.09,7. Aika sivuaa absoluuttista Suomen ennätystä, joka syntyi Halmstadissa vuonna 2013. Aiempi tammojen SE 1.10,4 oli She Loves Youn nimissä.

— Uskomaton aika! Ei sitä vauhtia tajua ajaessa, vaikka väliajat kuuleekin. Kyllä tämä on kovaa valuuttaa, ohjastaja Hannu Torvinen jutteli.

Lähtöauton takaa keulaan ampaisi Mika Forssin ohjastama Urraia. Avauspuolikkaan väliaika 1.08,0 kohahdutti yleisöä ja tonni täyttyi ajassa 1.09,9. Viimeisessä kaarteessa Ranch Kelly aloitti kirinsä ja eteni johtotamman rinnalle maalisuoran alussa. Kun viimeinen 500 metriä kulki aikaan 1.09,5, oli ennätysaika selviö.

— Hevonen syöksyy aina hurjasti loppusuoralla. Tähän hevoseen on oppinut luottamaan, sanoi Torvinen.

Ranch Kellyn omistaa mäntyharjulainen Kelly's Team. Sen on kasvattanut Katri Rantala.

Luttinen saapui haastatteluun iloisena ja yleisön villisti kannustaessa.

— Aika uskomatonta, ja vielä Hannun kommentti että tuli helposti, Luttinen totesi ensi hätään.

Suur-Hollolan ikimuistoisesta voitosta on ehtinyt vierähtää vasta kaksi viikkoa, kun Ranch Kelly ja Anne Luttinen ovat jälleen koko raviurheilua seuraavan Suomen, ja kenties jo naapurimaidenkin polttopisteessä.

— Suur-Hollolan jälkeen on otettu rauhallisesti. Ensimmäisen kerran kävin ajamassa hölkkää seuraavana lauantaina ja keskiviikkona ajettiin täydellä. Muuten on tehty metsälenkkejä ja ratsastettu, kertasi Luttinen.

Rantala oli aamulla lähettänyt tekstiviestin ja kysynyt, tuleeko uusi tammojen Suomen ennätys. Vastaus ei jättänyt mitään epäselväksi.

— Ajattelin että jos 10,4:n alle ajetaan niin hyvä. Vaikea tätä on käsittää, Luttinen tunnelmoi.

Uusimmat uutiset