East Volley kampesi itsensä voittoon Pielaveden Sammosta pidemmän kautta – "Viimeinen erä oli jo ihan hyvännäköistä palloa"

East Volley nappasi kauden avausvoiton Savonlinnan liikuntahallilla lauantaina kun Pielaveden Sampo kaatui 3–2.

Soila Puurtinen

Libero Immo Laukkanen palkittiin East Volleyn parhaana pelaajana, kun joukkue voitti lauantaina Pielaveden Sammon.
Libero Immo Laukkanen palkittiin East Volleyn parhaana pelaajana, kun joukkue voitti lauantaina Pielaveden Sammon.

East Volleyn otteet kauden ensimmäisessä lentopallon 1-sarjan kotiottelussa lauantaina Pielaveden Sampoa vastaan olivat melkoista vuoristorataa. Kotijoukkueen voittoon päättynyt viisieräinen ottelu ratkesi Savonlinnan liikuntahallilla erin 26–24, 13–25, 17–25, 25–23, 15–11.

Ottelu alkoi East Volleyn osalta lähes samalla tavalla kuin viime viikonloppuna. Avauserässä kotijoukkue johti ottelua neljällä pisteellä tilanteessa 21–17. Sampo kuitenkin kiri eron kiinni, ja East Volley nappasi voiton vasta jatkopalloilla.

Toisen erän alussa East Volley näytti aluksi jatkavan ensimmäisen hyvää virettä, mutta puolessa välissä kotijoukkueen oma peli hajosi, ja vieraat tasoittivat erät selvin lukemin. Sampo iski palloja kenttään hurjalla tehokkuudella, eikä East Volleyn torjunta pystynyt pysäyttämään vieraita.

– Hävisimme siinä useamman pallon putkeen, ja sen myötä hävisi koko oma peli, eikä ratkaisijoita enää löytynyt, East Volleyn päävalmentajan Antti Pölösen sijaisena lauantain ottelussa ollut Tero Kautonen myönsi.

– Meillä oli myös vaikeuksia siinä kirouksessa, joka viime viikonlopulta jäi, eli laitatorjunnassa.

Sampo vei myös kolmannen erän nimiinsä ja neljännessä näytti jo pitkään siltä, että voitto lähtee vieraiden matkaan. Sampo johti ottelua jo 16–19, mutta niin vain kotijoukkue kampesi itsensä takaisin voittotaisteluun. Jussi Pukkisen, Simo Suppolan ja Henry Helkalan onnistumisten johdolla East Volley nousi aina erävoittoon saakka.

Soila Puurtinen

6691819.jpg

Viidennessä erässä kotijoukkueen peli rullasi jo näyttävästi niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Se siivitti kotijoukkueen lopulta aina otteluvoittoon saakka, kun Taavi Tuominen iski ratkaisevan pisteen East Volleylle.

Kautosen mukaan savonlinnalaisten päivän onnistujiin kuuluivat joukkueen parhaana palkittu libero Immo Laukkanen sekä Suppola.

– Kun saimme ottelussa oman syötön kulkemaan, se auttoi meidän huomattavasti. Viimeinen erä olikin jo ihan hyvännäköistä palloa, ja se oli jo hanskassa, hän summasi.

East Volleyn tehokkaimmat lauantain ottelussa olivat Pukkinen (16 pistettä) sekä Suppola (15).

Ottelua oli saapunut paikan päälle seuraamaan reilusti alle sata katsojaa. Lentopalloliitto tarkensi sen alaisten otteluiden koronalinjauksia perjantaina, ja niiden myötä kaikilta katsojilta edellytettiin kasvomaskin käyttöä.

East Volleyn yleisökeskiarvo on viimeisten kausien aikana ollut yli 200 katsojaa per ottelu, joten pudotus on raju.

– Korona söi meiltä tänään melkein 200 katsojaa, joukkueen GM:nä toimiva Kautonen laskeskeli.

– Yleisö käytti tänään kuitenkin hyvin maskeja. Sitä vain toivoisi, ettei sen käyttö olisi jatkossa mahdoton homma, niin että yleisöä tulisi jatkossa vaikka vähän enemmänkin paikalle.

Ottelu oli samalla myös Suomen cupin 1. kierroksen ottelu. Seuraavalla kierroksella East Volley kohtaa lauantaina Pälkäneen voittaneen Lempo-Volleyn. Ottelupaikkakunta arvotaan myöhemmin.

Ensi viikonloppuna East Volleyn kohaa 1-sarjan ottelussa Savonlinnassa Iskun.