Joukkueita Suomesta, Venäjältä ja Qatarista — Saimaa-turnaus alkaa torstaina

Veteraanikiekkoturnauksessa nähdään 60 joukkuetta.

Antti Varonen

Nitro-Kärpät on tänäkin vuonna mukana turnauksessa useassa eri sarjassa, muun muassa 65-vuotiaissa.
Nitro-Kärpät on tänäkin vuonna mukana turnauksessa useassa eri sarjassa, muun muassa 65-vuotiaissa.

Linnan Woutien toiminnanjohtaja Harri Eilala on viidettä kertaa päävastuussa veteraanikiekkoilun Saimaa-turnauksen järjestämisestä. Sitä ennen hän oli jo mukana muissa järjestelytehtävissä kymmenisen turnausta.
— Aika hyvin alkaa rutiinia jo olla. Tietysti tämä on sellaista hommaa, että tilanteet voivat muuttua koko ajan. Periaatteessa keskiviikkona kaiken pitäisi olla valmista, kun harjoitusottelut alkavat, Eilala kertoo.
Tänään keskiviikkona Talvisalon jäähallissa pelattavat harjoitusottelut mukaan lukien turnauksessa mitellään kaikkiaan pyöreät 100 ottelua seitsemässä eri ikäluokassa ikähaitarilla 35—65. Talvisalon lisäksi otteluita pelataan Tanhuvaaran Monrepos Areenalla ja Rantasalmen SuurSavohallissa. Joukkuemäärä on viime vuoden tapaan 60.
Tänään jäällä nähdään kahdessa harjoitusottelussa joukkue Team Finland 2017, joka ei osallistu varsinaiseen turnaukseen. Kyseessä on Eilalan ammattitovereiden eli poliisien muodostama joukkue, joka valmistautuu 7.—16. elokuuta Los Angelesissa pelattavaan poliisien ja palomiesten World Games -tapahtumaan, joka on vuosittain suurkaupungeissa järjestettävä monilajitapahtuma.
Saimaa-turnauksen osallistujalistassa huomio kiinnittyy 35-vuotiaiden sarjan joukkueeseen Qatar Qanucs.
— Tietääkseni kyseessä on Qatarissa työskentelevän firman joukkue, jossa pelaa ainakin suomalaisia, ruotsalaisia ja kanadalaisia. Ihan qatarilaisia ei kyllä välttämättä ole mukana, Eilala valottaa.

Kovimpia joukkueita ennakkoon ovat tuttuun tapaan venäläiset. Kovia nimiä vilisevä Pietarin SKA aloittaa 45-vuotiaiden sarjansa lauantaina. Rantasalmessa pelattavassa ottelussa vastaan tulee savonlinnalainen Viuho-77.
— Siinä mitataan heti eroa pietarilaisten veteraanien ja paikallisten välillä. SKA voitti juuri 45-vuotiaiden maailmanmestaruuden Helsingissä, Eilala sanailee.
Muista venäläisistä 55-vuotiaiden sarjassa pelaa Vts of st Petersburg, 40-vuotiaissa HC Grizzlies, ja 50-vuotiaissa ROSSA. Suomalaisjoukkueita tulee muun muassa Mikkelistä, Oulusta, Kuopiosta, Jyväskylästä ja Helsingistä.
— Joka joukkueessa on kyllä pelimiehiä. Vauhdikkainta peliä nähdään ehkä 35-vuotiaiden sarjan savonlinnalaiselta Inno-Teamilta. Kainuun Kingseillä puolestaan on riveissään entisiä Hokin pelaajia, Eilala kertoo.
Turnauksen vanhimmat osallistujat ovat 70—75-vuotiaita
— Hienosti liikuttelevat kyllä vanhatkin kiekkoa. Meillä Woudeissakin on yksi 72-vuotias mukana.
Tasoerojen pitämiseksi asiallisina, a-lohkot on eri sarjoissa räätälöity kovemmiksi kuin b-lohkot. Uusien joukkueiden osalta arviointi on vaikeaa, mutta vanhat tutut osataan sijoittaa paremmin.
— B-lohkossa ylivoimaisena ollut Sapko-75 ei olisi nyt halunnut nousta a-lohkoon, mutta sinne minä heidät nyt laitoin, Eilala naurahtaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.