SaPKolla edessään kova haaste nousukuntoisen IPK:n vieraana

Pässilauma matkustaa Iisalmeen ilman sairastunutta Toni Henttosta.

Tuija Pauhu

Sami Aksila palaa tänään SaPKon kokoonpanoon Iisalmessa.
Sami Aksila palaa tänään SaPKon kokoonpanoon Iisalmessa.

Ei peliä ilman uutta poissaolijaa. Se on ollut SaPKon kohtalona tällä kaudella.

Perjantaina TuToa Talvisalossa kurittanut pässilauma starttasi puoliltapäivin kohti Iisalmea ja tuorein kokoonpanoon ulkopuolelle jäänyt pelaaja oli Toni Henttonen.

Hyökkääjän poissaolon syy ei ollut loukkaantuminen vaan sairastuminen. Sama tilanne oli TuTo-pelin alla pois pudonneella Jimi Kurosella.

SaPKoa odottaa Iisalmessa kova haaste. IPK on valmentajaa vaihdettuaan noussut kovaan lentoon. Janne Sinkkosen korvanneen Tommi Miettisen johdolla Peli-Karhut otti viisi voittoa putkeen, ennen kuin sarjakärki Kokkolan Hermes palautti iisalmelaiset jään pinnalle viime keskiviikkona.

Sarjapaikastaan kynsin hampain kamppaileva IPK pääsee iskemään SaPKon kimppuun levänneenä, sillä joukkueella ei ollut perjantaina peliä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Savonlinnassa ja niissä ottelun voittajasta ei ole ollut epäselvyyttä. Talvisalossa SaPKo voitti maalein 7-2 ja 8-2, mutta tuolloin IPK vaelteli kaikin tavoin varjojen mailla. Ryhtiliike on ollut melkoinen.

SaPKo joutui Henttosen poisjäännin vuoksi rukkaamaan kokoonpanoa. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat normaalikuosissa. Henttosen paikan kolmosessa Jaakko Lantan ja Joonas Toivasen rinnalla ottaa Tommi Laakso.

Sami Aksila puolestaan palaa nelosketjuun ja muodostaa A-junnuketjun Eetu-Santeri Koivusen ja Matias Mutikaisen kanssa.

Maalilla työvuoron saa Nico Vikstén

Ottelu alkaa Kankaan montussa klo 17.