East Volley onnistui nappaamaan vain erän Sampolta finaalien ensimmäisessä ottelussa — ”Lauantaina olemme alusta asti hereillä, ja viedään sarja kolmanteen peliin”

Pielaveden Sampo nappasi ensimmäisen kiinnityksen 2-sarjan mestaruuteen, kun East Volley taipui perjantaina sen kotiluolassa.

Soila Puurtinen

Sampon Andrei Ankudovich oli perjantaina lähes pitelemätön perjantaina Pielavedellä.
Sampon Andrei Ankudovich oli perjantaina lähes pitelemätön perjantaina Pielavedellä.

East Volley onnistui viemään vain erän Pielaveden Sammolta lentopallon 2-sarjan finaalien ensimmäisessä osaottelussa. Perjantai-illan jännitysnäytelmä päättyi kotijoukkueen 3—1-voittoon pistein 25—17, 25—21, 28—30, 25—18.

Kotijoukkue otti ottelussa komennon heti ensimmäisessä erässä, eikä East Volley siitä toipunut. Savonlinnalaisjoukkue otti ainon erävoittonsa kolmannessa erässä, mutta ottelun ratkaisseessa neljännessä erässä Sampo oli jälleen parempi.

— Vastustaja oli hyvä, ja meidän alku vähän vaisu, joten tulos oli tämä. Emme olleet alussa hereillä, ja se meni huonosti. Ehkä ilmassa oli hieman hermostuneisuutta, mutta ei mitään normaalista poikkeavaa, joukkueen valmentaja Jaakko Hakulinen hengähti ottelun päätyttyä.

Voitolla Sampo otti ensimmäisen kiinnityksensä 2-sarjan mestaruuteen, mutta East Volleylla on mahdollisuus tasoittaa voitot heti tänään Savonlinnan liikuntahallilla.

— Seuraavassa pelissä olemme alusta asti hereillä, ja viedään sarja kolmanteen peliin, Hakulinen lupasi.

Isännän ottein pelannut Sampo ei jättänyt avauserässä savonlinnalaisille juuri mahdollisuuksia, kun kotijoukkueen kokeneet Yrjö Matsi, Andrei Ankudovich ja Timo Leikas iskivät pisteitä hurjalla tehokkuudella. East Volleyn hyökkäykset pysähtyivät sen sijaan kerta toisensa jälkeen Sampon varmaan torjuntaan.

Toiseen erän savonlinnalaiset tulivat väkevästi ja onnistuivat repimään itselleen useamman pisteen karkumatkan. Erän edetessä Sampon kokeneet konkarit nousivat kuitenkin jälleen esille. Eastin taistelu ei lopulta riittänyt erävoittoon, kun kotijoukkue jyräsi ottelussa 2—0-johtoon.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä alkoi toisen tapaan vierasjoukkueen komennossa. Vaikka Sampo hätyytteli East Volleyn johtoa jälleen erän keskivaiheilla, tällä kertaa savonlinnalaiset eivät taipuneet niin helpolla. Sampo hiipi kerta toisensa jälkeen aivan Eastin kannoille, mutta tiukoissa paikoissa savonlinnalaiset onnistuivat iskemään tärkeitä pisteitä itselleen. Erä ratkesi lopulta vasta jatkopalloilla. Sampolle tarjoutui kaksi erä- ja ottelupalloa, mutta lopulta savonlinnalaiset kaivoivat erän itselleen pistein 28—30.

Neljännessä erässä savonlinnalaiset pysyivät mukana vielä alkuhetkillä. Lopulta kotijoukkueen hyökkäykset olivat liian vahvoja, ja Sampo nappasi ensimmäisen kiinnityksensä mestaruuteen.

— Toisen erän lopussa, kolmannessa sekä neljännen alussa pelattiin laadukasta lentopalloa ehdottomasti. Meiltä vain puuttui kovuus tietyillä hetkillä sekä hyökkäyksestä että vastaanotosta. Pikku juttuja kun parannetaan varsinkin hyökkäyksestä, hoidamme homman lauantaina, Hakulinen totesi.

2-sarjan mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.

Sarjan toinen ottelu pelataan tänään Savonlinnan liikuntahallilla. Ottelu alkaa kello 15.

Uusimmat uutiset