PaU kaatoi kotonaan Kauhavan ja jatkaa pudotuspelejä Mikkelin Passareiden kanssa

Jos PaU voittaa puolivälierissä Passarit ja East Volley Puijo Wolleyn, nähdään lentopallon kakkossarjan välierissä tulikuuma paikallistaisto.

Tuija Pauhu

Kauhava on mennyt nurin ja Parikkalan Urheilijoiden lentopallomiehistön voitontanssi voi alkaa.
Kauhava on mennyt nurin ja Parikkalan Urheilijoiden lentopallomiehistön voitontanssi voi alkaa.

Parikkalan Urheilijat selvitti ensimmäisen kannon kaskessaan lentopallon 2-sarjan pudotuspeleissä. Kauhavan Wisa kaatui Parikkalahallissa puhtaasti 3—0 (26—24, 25—16, 26—16) ja PaU jatkaa puolivälieriin otteluvoitoin 2—1.

Vieraat pystyivät pistämään tasaväkisesti kampoihin avauserässä, mutta sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö, 150 katsojaa.

— Olisiko alussa ollut vähän jännitystä, mutta kyllä kaveri puolustikin erinomaisesti, PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen sanaili.

Puolustaminen olikin KauWin vahvin ase, sillä kovakätisiä hyökkääjiä ei lyhyestä joukkueesta juuri löytynyt. Hakkurin takakenttähyökkäysten eteen PaU ei aina edes rakentanut torjuntaa.

PaU petrasi huimasti vieraspelistään. Kahden viikon takaisessa kotiavauksessa Kauhavalta loukkaantui pari pelaajaa, eikä Muukkonen oikein saanut kokonaiskuvaa vastustajasta.

— Taktiikan laatiminen vieraspeliin oli vaikeaa ja luotimme, että homma hoituu henkilökohtaisilla taidoilla. Kauhavalla kentällä kuitenkin höntyili kuusi äijää, eikä joukkuetta. Tänään ei alisuorittajia meillä ollut, railakkaasti itsekin palloa kenttään takonut Muukkonen kehaisi ja myönsi tutkineensa viikon aikana parikin kertaa videolta Kauhavan pelaamista.

Seuraavaksi PaU kohtaa Mikkelin Passarit, joka selvitti tiensä jatkoon kukistamalla Oulunsalon Vasaman voitoin 2—0. Runkosarjassa PaU voitti molemmat kohtaamiset, mutta niiden varaan Muukkonen ei laske enää mitään. Ja aikoo tehdä sen selväksi joukkueellekin.

— Passarit ovat parantaneet kauden edetessä ja pelaavat iloista ja hyvää lentopalloa.

Tuija Pauhu

Sami Muukkonen oli ahneella pelipäällä sunnuntaina Parikkalahallissa.
Sami Muukkonen oli ahneella pelipäällä sunnuntaina Parikkalahallissa.

Jos PaU selvittää Passarit ja East Volley kukistaa Puijo Wolleyn, päästään välierissä käsiksi varsinaiseen herkkupalaan eli kuumaan paikallisvääntöön PaUn ja Eastin kesken.

— Ei pidä mennä asioiden edelle, mutta olisihan se hieno kamppailu, maalaili kolmannen pelinsä PaU:n paidassa pelannut Mikko Sairanen. Liberon tontilla pelannut liigakonkari palkittiin kotijoukkueen parhaana.

Sairanen on pelannut PaU:n joukkueessa Linna Volleyssa, mutta muuten mies sanoo irtautuneensa lentopallosta.

— Harrastukset ovat suuntautuneet enemmän hiihtoladulle ja kuntosalille. Lentopallon suhteen treenikausi loppuhuipennukseen on ollut varsin repaleinen, Kuopiossa asuva 34-vuotias ja edelleen aktiiviaikojensa mitoissa oleva Sairanen naureskeli.

Sairanen on monipuolinen pelimies, joka pystyy pelaamaan lähes paikkaa kuin paikkaa.

— Liberona on helpoin lähteä pelaamaan pitkän tauon jälkeen. Ei tarvitse yhdistää hyppäämistä ja lyömistä, mikä voisi olla jo monimutkaisempi suoritus. Ja nuo meidän laitapelaajat näyttävät osaavan hommansa, joten antaa heidän paukuttaa jatkossakin.

Tuija Pauhu

Punapaitainen Mikko Sairanen on tuonut PaU:n kenttäpeliin ammattimiehen suoritusvarmuutta.
Punapaitainen Mikko Sairanen on tuonut PaU:n kenttäpeliin ammattimiehen suoritusvarmuutta.