Heavy Sound kiisi St Michelin ykköseksi — vauhti kiihtyi loppua kohden, voittoaika 1.09,5!

Pastore Bob taisteli kakkoseksi. Muut jäivät Mikkelin maalisuoralla kauas.

Risto Hämäläinen

Mikkelin raviradalla oli myös sunnuntaina hyvin yleisöä.
Mikkelin raviradalla oli myös sunnuntaina hyvin yleisöä.

St Michel -ajon voittoon ajoi odotetusti ruotsalainen Heavy Sound, joka syöksyi voittoon pitkällä loppukirillä. Taktiikkajuoksun piirteitä saanutta Mikkelin ravivuoden päälähtöä vei ensimmäiset tuhat metriä Pastore Bob, joka joutui taipumaan toiseksi. Kaksoisvoitto meni näin Ruotsiin.

Johan Untersteinerin ajama ja valmentama Pastore Bob ponnahti auton takaa keulaan. Matkavauhti oli huippuhevosille kohtalaisen maltillista, sillä tuhat metriä täyttyi Pastore Bobin johdolla aikaan 1.11,0.

Takasuoralla Kenneth Haugstad antoi Heavy Soundille kirimerkin ja vauhti kiihtyi. Maalisuoralla nähty huima kaksintaistelu päättyi lähdön pelisuosikin voittoon. Viimeisen puolikkaan vauhti 1.06,5 tiesi sitä, että voittoaikakin painui hyviin lukemiin 1.09,5. Aika jää vain kaksi kymmenystä Varennen rataennätyksestä.

— Lähdössä oli hiukan ongelmia, ja tarjolla oli juoksupaikka Pastore Bobin rinnalla. Loppusuora oli mahtava nopeiden hevosten taisto, Heavy Soundin elämänsä hevoseksi nimennyt Haugstad kommentoi.

Daniel Redénin hevoset ovat kärsineet aiemmin epäonnesta Mikkelissä, mutta nyt Heavy Sound toi talliin voiton ja 80 000 euron palkintorahat. Pastore Bob oli uudella ennätyksellään 1.09,6 toinen, kun muut hevoset jäivät kauas. Kolmanneksi tuli Workout Wonder ajalla 1.10,4.

— Kyllä minä olen tähän erittäin tyytyväinen, Pastore Bobin osaomistaja Kari Lähdekorpi kommentoi C Moren ravilähetyksessä tuoreeltaan.

Kärjen alkuvauhti oli pettymys

Mikkeliläislähtöisen Katja Melkon valmentama ja Janne Sorosen ohjastama Elian Web juoksi seitsemänneltä radalta viidenneksi. Niin Melkko kuin ohjastaja Soronen olivat tyytyväisiä hevoseen, mutta hieman pettyneitä kärjen vauhtiin ensimmäisellä kierroksella.

— Jos olisi ollut hyvä lähtörata ja olisi saanut olla kärjen tuntumassa, niin olisi se voinut olla tosi korkealla, Melkko kommentoi.

Elian Webin vauhti oli ainakin kohdallaa, sillä se tuli viimeiset 700 metriä kolmatta rataa pitkin aikaan 1.08,4.

— Olisin odottanut, että olisi ollut räväkämpi avaus. Nyt, kun kisa meni hölkkävauhtiseksi, niin vaikea sieltä takaa on noin kovassa loppuvahdissa ketään ohittaa, Soronen sanoi.

Kauhanen oli varovaisen tyytyväinen

Oikeastaan koko juoksun ajan johtavan takana ravannut ja sieltä kolmanneksi tullut Workout Wonder ei pystynyt lopulta vastaamaan kärjen vauhtiin.

Valmentaja Jarno Kauhasen mukaan orin kunto ei ole vielä huipussaan.

— Sijoitukseen olen tyytyväinen, mutta liian iso ero tuli ruotsalaisiin. Ei tässä nyt ainakaan pettynyt saa olla. Varovaisen tyytyväinen kuitenkin, Kauhanen tuumi.

Elian Webin taustajoukoille alkuvauhti ei ollut mieleinen, mutta Workout Wonderin joukoille vauhti oli sopivaa, sillä hevonen sai juosta kärjen imussa.

— Oli selvää, että kun 11 mennään tämän tason lähdössä kierros, niin sitten mennään kovaa loppu. Viimeisen puolikkaan aika 0,6 on todella kova ja siihen ei monikaan hevonen pysty, vaikka saisi mistä vauhdista yrittää.

80 000 euroa päälähdön voitosta kuitanneen Heavy Soundin taustajoukot eivät jättäneet kauaa aikaa juhlinnalle, sillä ruotsalaisjoukkio suuntasi autonsa jo pian kohti Helsingin lentokenttää, josta ryhmän koneen on määrä lähteä puoli yhdeksältä sunnuntai-iltana.