Katso kokoonpanot: SaPKon hyökkäysketjut täysin uuteen uskoon

SaPKo palaa pelitauolta runkosarjan loppurutistukseen.

Soila Puurtinen

Kaksi kuukautta sitten Peliitat haki pisteet SaPKolta Talvisalosta.

Pelitauolta kaukaloon palaavalla SaPKolla on edessään kova haaste tällä viikolla, kun se kohtaa Peliitat kahdesti ja lauantaina Jokipojat Joensuussa.

Tänään Heinolassa SaPKo kohtaa viime viikolla valmentajan vaihtaneen Peliitat. Tuolloin Jani Keinäsen urakka heinolalaisjoukkueen peräsimessä päättyi, ja tilalle astui Pelicansin A-nuorten päävalmentajana tällä kaudella toiminut 33-vuotias Vesa Petäjä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi. Voitot ovat joukkueiden kesken tasan. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 12. joulukuuta Talvisalossa, ja tuolloin heinolalaiset hakivat täyden pistepotin lukemin 3—4.

SaPKon maalilla aloittaa tänään Nico Vikstén. Pakkiparit ovat ennallaan 2. helmikuuta pelattuun Jokipojat-otteluun verrattuna, mutta hyökkäyksessä nähdään paljon muutoksia. Matias Lainio pelaa yhä samassa ketjussa Jaakko Lantan kanssa, ja SaPKo-lainansa viimeistä peliä pelaava Matias Mutikainen löytää nytkin paikkansa Eetu-Santeri Koivusen rinnalta, mutta muuten ketjut on remontoitu täysin uusiksi. Teemu Lämsä palaa juhlaottelussa kärsimänsä pelikiellon jälkeen kokoonpanoon ja löytää paikkansa ykkösketjun laidalta Niklas Salon ja Juuso Forsströmin rinnalta.

SaPKo on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista, jonka lisäksi Toni Henttonen siirtyi viime viikolla kasvattajaseurastaan Ilvekseen loppukaudeksi.

Tauon jälkeen takaisin kaukaloon odotetaan Mikko Lahtelaa sekä Henri Keskilohkoa, mutta tällä viikolla heitä ei todennäköisesti nähdä tositoimissa.

SaPKolla alkaa runkosarjan loppurutistus, kun joukkue pelaa 14 viimeistä ottelua seuraavan kuukauden aikana. Haaste on kova, sillä joukkue kuuluu edelleen sarjan heikoimpiin vierasjoukkueisiin, ja jäljellä olevista otteluista se pelaa viisi kotona ja yhdeksän vieraissa.

SaPKo tänään:

1. ketju: Niklas Salo, Juuso Forsström, Teemu Lämsä.

2. ketju: Tommi Laakso, Joonas Toivanen, Joni Seinelä.

3. ketju: Tatu Vihavainen, Jaakko Lantta, Matias Lainio.

4. ketju: Atte Karppinen, Eetu-Santeri Koivunen, Matias Mutikainen.

Puolustus: Julius Marva & Ville Tiitinen, Antti Palojärvi & Jimi Kuronen, Elmeri Laamanen & Eetu Pylkkänen, Ville Väinölä.

Maalivahti: Nico Vikstén.