Kohonen kirkasti kahden vuoden takaisen kehonrakennuksen SM-pronssin hopeaksi

Toni Kohonennappasi kehonrakennuksen SM-hopeaa viime viikonloppuna Lahdessa. Elina Oinonen sijoittui puolestaan kuudenneksi body fitneksessä.

Elina Oinonen oli tyytyväinen kuudenteen sijaansa body fitness -sarjassa. Toni Kohosta lämmitti puolestaan SM-hopea kehonrakennuksessa. Vas. kuva:Bodynews/Tommi Mankki.
Elina Oinonen oli tyytyväinen kuudenteen sijaansa body fitness -sarjassa. Toni Kohosta lämmitti puolestaan SM-hopea kehonrakennuksessa. Vas. kuva:Bodynews/Tommi Mankki.

Savonlinnalainen Toni Kohonen kirkasti kahden vuoden takaisen SM-pronssin hopeaksi kehonrakennuksen raskaassa sarjassa viime viikonloppuna Lahden Messukeskuksessa järjestetyssä Nordic Fitness Expossa.
— SM-kisat oli minun vuoden pääkisani. Sinne lähdin mitalia kirkastamaan ja parantamaan edellistä sijoitustani. Ja se toteutui, Kohonen kertoo.
Kohonen testasi kuntoaan kaksi viikkoa aiemmin Espanjassa järjestetyssä kovatasoisessa Arnold Classic Europe -amatöörikisassa. Siellä kisat päättyivät ennen semifinaalivaihetta, ja lopullinen sijoitus 12—14.
— Sinne osallistuivat lähes kaikki maailman parhaat kehonrakennuksen amatöörit. Sieltä saatiinkin valmentajan kanssa tietoa SM-kisaa varten.
Kohonen onnistui tiukkaamaan kuntoaan vielä lisää viimeisten viikkojen aikana ja rasvaakin paloi kolmisen kiloa pois. Viimeistely säädettiin myös kohdilleen ja lopputuloksena SM-hopea.
Kohonen osallistui viikonlopun aikana myös kansainväliseen Ben Weider Legacy cup -kisaan. Siinä hän ylsi neljänneksi superraskaassa sarjassa.
— Ben Weiderissa kisaajat olivat lähes samoja kuin Espanjassa. Kisassa jäi hieman harmittamaan, kun en aivan mitalistien joukkoon yltänyt.
Seuraavaksi Kohosella on edessään kahden viikon päästä PM-kisat Ruotsissa. Sinne Kohonen lähtee mitali tavoitteenaan.
— Ben Weiderista jäi mitalin nälkä päälle. Jos siellä olisi mitaleille yltänyt, niin silloin olisin ehkä jättänyt menemättä. Lisäksi olin vuonna 2015 PM-kisoissa neljäs, ja jäin pisteen päähän mitalista. Sekin jäi kaivelemaan. Nyt kun kunto on valmis, niin lähdetään testaamaan mihin ylletään.

Kohosen ohella myös savonlinnalainen Elina Oinonen osallistui viikonloppuna Lahden SM-kisaviikonloppuun. Hän sijoittui body fitness -luokassaan kuudenneksi. Neljättä kertaa finaaliin saakka yltänyt Oinonen oli sijoitukseensa tyytyväinen.
— Kuntoon olin tyytyväinen, mutta tarvitsisi lisää lihasmassaa olkapäihin, jos haluan menestyä. Se onkin seuraavan treenikauden tavoite. Mutta kaikin puolin olin tyytyväinen viime viikonloppuun.
Seuraavan kerran Oinonen aikoo nousta lavalle vuoden päästä seuraavissa SM-kisoissa.
— Nyt aion pitää siistin kauden, niin ettei paino nousisi paljoa. Sillloin kisadieetti olisi helpompi ja lyhyempi.
Oinosen oli alunperin tarkoitus osallistua myös Ruotsin PM-kisoihin, mutta jäätyään SM-mitalien ulkopuolelle, päätti hän jättää kisat nyt väliin.
— Tällä kertaa lähden matkaan huoltojoukkoina Tonille, hän toteaa.