"Fiilis on epätodellinen ja epäreilu" - Noora Kososen kausi päättyi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan

Polven eturistiside katkesi Bundesliigakauteen valmistautuvan Schwarz-Weiss Erfurtin harjoitusottelussa.

Jarno Kuusinen

Noora Kosonen tuuletti muun Suomen maajoukkueen kanssa elokuussa pääsyä EM-turnaukseen.
Noora Kosonen tuuletti muun Suomen maajoukkueen kanssa elokuussa pääsyä EM-turnaukseen.

Naisten maajoukkueen yleispelaaja Noora Kososen kausi Saksassa päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaa. Kosonen loukkasi vasemman polvensa perjantaina.

Loukkaantuminen tapahtui Bundesliigakauteen valmistautuvan Schwarz-Weiss Erfurtin harjoitusottelussa. Magneettikuvat kertoivat jalan eturistisiteen olevan poikki. 

- Fiilis on epätodellinen ja epäreilu, nyt elämä potkaisi vähän turhan kovaan päähän. Nyt on edessä leikkaus ja pitkä kuntoutusjakso. Aion selvitä niistä tälläkin kertaa ja palata taas kentälle tekemään sitä, mitä rakastan, Kosonen toteaa Lentopalloliiton tiedotteessa.

Kerimäeltä maailmalle lähtenyt Kosonen pelasi koko liigauransa, seitsemän kautta, salolaisessa LP Viestissä ennen siirtymistä täksi kaudeksi Saksaan.

Seitsemään vuoteen Salossa sisältyi muun muassa viisi SM-kultaa (2012, 2013, 2014, 2015, 2017) sekä kolme Suomen Cupin voittoa (2011, 2014, 2015, 2016).

Kosonen kuului maajoukkueen runkopelaajiin, kun Suomi varmisti elokuussa paikkansa ensi syksynä pelattaviin EM-kisoihin.