Tulihan se avausvoitto sieltä! – Rasmus Hämäläinen ratkaisi ottelun jatkoajalla

SaPKo avasi piste- ja voittotilinsä tämän kauden Mestiksessä pitkän kaavan kautta. Rasmus Hämäläisen ohjaama 4–3-voittomaali syntyi ylivoimalla jatkoajalla, mutta sitäkin tarkasteltiin hyvä tovi videolta.

Timo Seppäläinen

SaPKo pääsi tuulettamaan maalia neljästi. Tässä juhlitaan Kasper Piitulaisen (13) osumaa.
SaPKo pääsi tuulettamaan maalia neljästi. Tässä juhlitaan Kasper Piitulaisen (13) osumaa.

RoKi oli sitkeä vastustaja ja kolmannessa erässä näytti jo siltä, että SaPKo ei saa pistetiliään auki neljännessäkään kamppailussa.

Pässilaumasta löytyi nyt kuitenkin sen verran kiimaa, että 2–3-tappioasemasta noustiin tasoihin varsinaisella peliajalla. Ja ratkaiseva niitti pelille lyötiin jatkoajalla.

Rasmus Hämäläinen nousi kotijoukkueen sankariksi tekemällä ottelun kaksi viimeistä maalia. Molemmat syntyivää ylivoimalla ja molemmat hyväksyttiin vasta viedotarkistuksen jälkeen.

– Tulihan ne maalit vihdoin. On niitä jo tovi odotettukin, "Rasi" puhalteli pelin jälkeen ja vakuutti, että missään tapauksessa hän ei voittomaalia potkaisemalla tehnyt.

Hämäläinen uskoo, että avausvoitto vapauttaa ilmapiiriä joukkueen sisällä.

– Maalipaikkoja oli taas vaikka kuinka paljon. Jospa sekin tuska nyt helpottaisi kun saatiin kuitenkin neljä kiekkoa vastustajan verkkoon.

SaPKon avausmaalin laukoi Kalle Saramäki ja 2–2-tasoituksen viimeisteli Kasper Piitulainen.

RoKi oli tyytyväinen pisteeseen ja saa kiittää siitä pitkälti erinomaista maalivahtiaan Rasmus Reijolaa. Kookkaan veräjänvartijan isä Tommi Reijola pelasi aikanaan SaPKon maalilla.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli tällä kertaa tyytyväinen pässipaitojen starttiin.

– Kaikessa muussa onnistuttiin paitsi maalinteossa. Kolmas erä oli hyvää tekemistä, mutta edelleen paikkoja jätetään hyödyntämättä ja sitä kautta tehdään oma pelaaminen hankalaksi. Myös hyökkäyksiin lähdöissä meidän pitää olla huolellisempia, Räsänen sanoi.

Keskiviikkona Talvisaloon saapuu IPK ja sitten nähdään, minkälaisen piristysruiskeen SaPKo avausvoitostaan sai.

Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.