Hiki virtasi Olavinlinnassa lauantaina — Osa saapui porrastreeneihin ihastelemaan historiallista miljöötä, toiset taas ottivat kierrokset kuntoilun kannalta

Olavinlinnassa lauantaina järjestetyt historian ensimmäiset porrastreenit saivat hyvän vastaanoton. Ensimmäiset osallistujat lähtivät kipuamaan reittiä jo puoli tuntia ennen varsinaisen tapahtuman alkua.

Soila Puurtinen

Olavinlinnan porrastreenit saivat Noora Pylkkäseltä (vas.) ja Katja Ritolalta hyvää palautetta. Treenien ohessa ehti muun muassa vaihtaa kuulumisia.
Olavinlinnan porrastreenit saivat Noora Pylkkäseltä (vas.) ja Katja Ritolalta hyvää palautetta. Treenien ohessa ehti muun muassa vaihtaa kuulumisia.

Lauantaina Olavinlinnaan kävi tasainen virta ihmisiä harmaasta kelistä huolimatta. Linnassa järjestetyt historian ensimmäiset porrastreenit saivat hyvän vastaanoton, ja ensimmäiset osallistujat lähtivät kipuamaan reittiä jo puoli tuntia ennen varsinaisen tapahtuman alkua.

Osa osallistujista kiersi kolme opastettua reittiä kerran, kun taas toiset ottivat treenin enemmän tosissaan. Noora Pylkkänen ja Katja Ritola olivat ottaneet tavoitteekseen kiertää portaita noin tunnin verran.

— Täällä ehtii mukavasti palautua, kun yhdellä reitillä on enemmän tasaista ja toisella enemmän alaspäin vieviä portaita, Ritola arvioi päivän treeniympäristöä.

— Treenin ohessa pystyy myös vaihtamaan kuulumisia, Pylkkänen jatkaa.

Kaksikon oli saanut liikkeelle työkavereiden yhteinen WhatsApp-ryhmä, jonka tarkoitus on innostaa liikkumaan enemän yhdessä.

— Se on perustettu ihan liikunnan vuoksi. Meillä jokaisella on omat harrastukset, kun osalla on crossfit ja osa käy salilla. Ryhmän kautta yritämme harrastaa yhdessä, he kertovat.

Kaksikko on syksyn aikana käynyt ottamassa tuntumaa porrastreeneihin jo Tanhuvaarassa, ja sen myötä Olavinlinnaan oli helppo lähteä.

— Kun näimme tämän mainoksen, niin totta kai lähdettiin kokeilemaan, Pylkkänen kertoo.

Molemmat kehuvat Olavinlinnan miljöötä, vaikka kivirappuset tuovat treeniin oman lisänsä. Varsinkin lauantaina portaat olivat osittain loskasta liukkaat.

— Ne ovat hieman haastavat, mutta ehkä kesäkelissä täällä voisi jopa hölkätä, Pylkkänen pohtii.

Soila Puurtinen

Olavinlinna ja sen historia jaksavat edelleen ihastuttaa yli 40 vuotta Savonlinnassa asunutta Leila Polaa.
Olavinlinna ja sen historia jaksavat edelleen ihastuttaa yli 40 vuotta Savonlinnassa asunutta Leila Polaa.

Yli 40 vuotta Savonlinnassa asunut Leila Pola jaksaa edelleen ihastella Olavinlinnaa ja sen historiaa. Se sai hänet saapumaan myös lauantain porrastreenitapahtumaan.

— Tämä on kaiken kaikkiaan ihana paikka, hän huokaisee.

Linna on tullut vuosien saatossa Polalle tutuksi niin opastetuilla kierroksilla kuin Oopperajuhlista, mutta lauantain tarjoama mahdollisuus tutustua linnaan myös ulkotiloissa innosti Polan liikkeelle.

— Tavallisesti täällä ei ulkona ei pääse kovin ylös muurien puolelta, mutta tänään pääsee. Sieltä on mukava ihastella maisemia, hän toteaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Olavinlinnan kanssa kolme Asukasloikka Savonlinna -tuensiirtohanketta; KultRinki, HaTTuNarikka ja Savonlinna Liikkuu.

Soila Puurtinen

19314158.jpg

Uusimmat uutiset

Kommentoidut