Kumman voittoputki katkeaa tänä iltana Heinolassa? – Niko Parkkinen jatkaa SaPKon maalilla Peliittoja vastaan

Kaksi kautta Peliitoissa pelanneen SaPKo-hyökkääjä Eemeli Jeskasen mukaan Peliitoissa on paljon nuoria pelaajia, joilla on kovat näyttöhalut.

Timo Seppäläinen

Peliitat ja SaPKo pelaavat tänä iltana Heinolassa.
Peliitat ja SaPKo pelaavat tänä iltana Heinolassa.

SaPKolla on tänään edessään hikinen iltapuhde, vaikka Heinolan jäähalli ei erityisen lämpimän urheiluareenan maineessa olekaan.

Isäntäjoukkue Peliitat aloitti kautensa Mestiksessä kahdella suurinumeroisella tappiolla (9–2, 6–2), mutta on sen jälkeen tehnyt täyskäännöksen ja surffaa neljän ottelun pisteputkessa.

KeuPasta otetun 4–1-voiton jälkeen se raapi pisteen SaPKolta Talvisalossa, mutta voitti sen jälkeen kotonaan Ketterän 5–4 ja viime lauantaina Joensuussa syvissä vesissä sukeltavan JoKP:n peräti 0–4.

SaPKon ja Peliittojen ensimmäisessä kohtaamisessa pässilauma menetti 2–0-johtonsa, mutta nappasi 3–2-jatkoaikavoiton Santeri Aallon tekemällä osumalla.

Viime kaudella kaksikko kohtasi kuudesti. Kolme ottelua SaPKo voitti varsinaisella peliajalla, kaksi jatkoajalla ja kerran Peliitat oli parempi kotijäällään varsinaisella peliajalla. Maalilukemien perusteella ottelut olivat tasaisia maalin pelejä. Ainoastaan kerran kampailu päättyi useamman kuin kahden maalin erolla, kun SaPKo voitti Heinolassa 3–6. Ottelun erikoisuus oli SaPKo-maalivahti Oskari Salmisen laukoma maali.

SaPKo-hyökkääjä Eemeli Jeskanen pelasi kaksi edellistä kautta Peliitoissa ja muistaa hyvin tasaväkiset kamppailut SaPKon kanssa.

– Altavastaajan on aina helpompi tulla matsiin. Sekin pitää paikkansa, että jotkut jengit ovat vuodesta toiseen joillekin vaikeampia kuin toiset. Ketteräkin hävisi viime kaudella Peliitoille neljä kertaa kuudesta.

Jeskasen mukaan Peliitoissa on paljon nuoria pelaajia, joilla on kovat näyttöhalut.

Millä opeilla SaPKo tänään Heinolassa jatkaa viiden oittelun pituiseksi venynyttä voittoputkeaan?

– Pelaamalla omaa kiekollista peliämme. Eli se perinteinen jargonia pätee tähän: puolustetaan hyvin ja hyökätään fiksusti.

Peliittojen kakkosketjun muodostavat Juuso Jämsen (4+3), Leevi Tukiainen (2+5) ja Elias Vilén (2+4) ovat joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimet.

SaPKon ykköstykit kuudessa ensimmäisessä ottelussa ovat olleet Matias Lainio (2+8), Janne Hämäläinen (5+4) ja Juuso Forsström (4+5).

Lauantaina SaPKo pelaa kotonaan, kun Joensuun Kiekko-Pojat tulee Talvisaloon viiden ottelun tappioputkessa.

SaPKo tänään:

Maalivahdit: Parkkinen (Koivisto)

Puolustajat: Vesterinen–Ek, Mäkinen–Viitasalo, Mikkola–Lammi

1. ketju: Jeskanen–Savolainen–Hirvonen

2. ketju: Lainio–Forsström–Hämäläinen

3. ketju: Piitulainen–Aalto–Sirén

4. ketju: Mutikainen–Koivunen–Rauvola

13. hyökkääjä: Aksila